Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 50 km

Grote controle-actie in Vlissingen

Toegevoegd: 09-12-2010, 12.58 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het interventieteam van de gemeente Vlissingen voert momenteel een tweede grootschalige controle-actie uit in en rond het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen.

Net als op 23 september jongstleden int de politie openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in. Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het Baskenburghplein. Scanauto’s speuren via kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.


De gemeente vormt samen met acht partijen het interventieteam. Dit zijn: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, de Uitvoeringinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en Politie Zeeland. Vandaag ondersteunen de Douane en de Koninklijke Marechaussee de partijen.

De grootschalige actie van vandaag maakt deel uit van het interventieproject van de gemeente Vlissingen om de leefbaarheid in het Middengebied en rond de Scheldestraat te versterken. De gemeente voert samen met de andere leden van het interventieteam tot eind april 2011 extra acties uit. Het doel van dit initiatief is tweeledig. Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is. De actie van vandaag is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.

De resultaten van de controleactie worden later vandaag bekend gemaakt.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (9-12-2010 om 18:50)
Ja en lekker met je motor door het rode licht rijden, marechaussee natuurlijk
Audi hahaha (9-12-2010 om 17:44)
Wordt ik aangehouden zetten ze me auto bij de decibel meter gaan ze met 7 agentjes zoeken hoeveel decibel me auto mag hebben kunnen ze het niet vinden omdat mijn auto ingevoerd is, komt ie naar me toe we kunnen geen meting doen je mag weer gaan. dus van mij mogen ze vaker doen zo'n actie. prutsers
Nanda (9-12-2010 om 17:07)
Richard lees de tekst eens goed,wij betalen keurig onze belastingen en derg. en wij draaien ook op voor de wanbetalers,tja.daar werk ik niet voor,goede actie en niet alleen bedoeld voor de belasting...
EGT Pieters (9-12-2010 om 14:41)
Dit zouden ze meer moeten doen en met name in Terneuzen,want wat daar allemaal rondrijd en raced ,vooral op de GuidoGazellelaan.
Ronald (9-12-2010 om 14:25)
Prima actie. Dat moeten ze vaker doen!
Richard (9-12-2010 om 14:03)
Interventieteam? Waarom niet gewoon per computer openstaande vorderingen opsporen en de mensen thuis opzoeken! Wat een verspilling van ons belastinggeld! Vanavond wordt er weer gewoon gedeald op het Baskensburgplein e.o.. Waar is dan het interventieteam!
Cookie-instellingen beheren