Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Racers moeten rijbewijs inleveren

Toegevoegd: 12-12-2010, 16.53 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRUINISSE - Zondag rond 03.00 uur moesten twee automobilisten bij Bruinisse hun rijbewijs inleveren, omdat ze veel te hard reden.
 
De politie zag de twee bestuurders van 20 en 23 jaar, beiden afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland, tijdens surveillance over de N59 racen. Ze haalden elkaar diverse malen in en ze reden naast elkaar de 'bult' voor Oosterland op met een snelheid van meer dan 160 kilometer per uur.


Uiteindelijk werden zij op de rotonde bij Bruinisse staande gehouden. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd; de gecorrigeerde snelheid kwam op 145 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Bij beide bestuurders werd een blaastest afgenomen; de 23-jarige man had teveel gedronken en kreeg ook nog een rijverbod van twee uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (14-12-2010 om 10:25)
Altijd weer verbaasd over het feit dat van de snelheidsduivel onmiddelijk het rijbewijs wordt ingenomen en door het rijden onder invloed hij of zij ook nog een rijverbod krijgt van twee uur. Dus zonder rijbewijs zou hij of zij na twee uur weer de weg op mogen. Niet dus, maar wel krom die maatregel.
Mar (13-12-2010 om 20:54)
@Frans: Ik neem aan dat je refereert aan de 2 dronken vrouwen(beiden uit Zierikzee) waarover eerder bericht is. In beide berichten staat toch echt dat ze het rijbewijs moesten inleveren.Dus wat is je punt nou???
PP (13-12-2010 om 19:29)
Frans ik denk dat het feit dat een van deze jongeren +65 km/h te hard in combinatie met teveel alcohol op deze reacties veroorzaken. Dat het hier om een 'jongere' gaat heeft denk ik minder waarde dan de andere feiten.
Ik (13-12-2010 om 18:22)
@tom: als je rijbewijs in wordt gevorderd vanwege een snelheidsovertreding, mag je zoiezo geen enkel motorvoertuig meer besturen. Dus ook geen snorfiets. Dus het rijverbod van 2 uur was in dit geval toch echt dubbelop aangezien hij al nergens meer mee mocht rijden..
Ik (13-12-2010 om 14:01)
@Molendijk. Helemaal mee eens, eerste gedachte was: 'hoe kan dat nu rijbewijs kwijt en dan 2 uur rijverbod, klopt niet echt. @Frans. alleen omdat hij dronken was??? even beter lezen, hij reed wel 145 km/u i.p.v. 80km/u. rijbewijs wordt altijd ingenomen als je zoveel te hard rijd.
Tom (13-12-2010 om 14:01)
Goed dat deze jongens van de weg gehaald zijn! @ Molendijk: een rijverbod geldt ook voor de (snor)fiets, dit houdt in dat je helemaal geen voertuig meer mag besturen.
Cookie-instellingen beheren