Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 46 km

Kapitein staat dronken op de brug

Toegevoegd: 13-12-2010, 12.35 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen is zondag een 44-jarige kapitein uit St. Petersburg aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op de brug van zijn schip stond. Hij kreeg een boete van 2500 euro en een vaarverbod van veertien uur opgelegd.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) kreeg van de Verkeersleiding in Terneuzen de melding dat een Panamees zeeschip op het Kanaal van Gent naar Terneuzen vreemd vaargedrag vertoonde.


Samen met collega’s van de Koninklijke Marechaussee ging de Waterpolitie ter controle aan boord. Daar bleek al snel dat de kapitein inderdaad veel te diep in het glaasje had gekeken. De Rus werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Daar bleek uit de ademanalyse dat de kapitein ongeveer 2.8 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is bijna zes keer de maximum hoeveelheid van 0.5 promille die is toegestaan. Na overleg met het openbaar ministerie in Middelburg werd de man een boete van 2500 euro en een vaarverbod van veertien uur opgelegd.

De boete is betaald en het schip ligt nog tot 12.00 uur in Terneuzen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (14-12-2010 om 02:11)
Fred(je), Fred(je), wat klinkt jouw commentaar agressief zeg. Natuurlijk, ook bij varen geen alcohol, want daar zijn de risico's te groot voor. Gelukkig dan ook dat de meeste "kaptens" van boten zich goed aan de regels houden. Dat geldt ook voor de pleziervaart, gelukkig maar.
JandeZeeman (13-12-2010 om 21:47)
Ik ben zelf werkzaam in de zeescheepvaart en believe me that er hele strikte controles op alcohol gebruik en misbruik zijn. veel schepen (vooral tankers) staan daarnaast ook helemaal "droog". Helaas zijn er nog steeds bemanningsleden die zich misdragen en de reputatie van goede zeelui verzieken!
Gerrie (13-12-2010 om 16:37)
Deze kapitein komt er met een geldboete vanaf? Wie weet wat er had kunnen gebeuren op het kanaal. Brug geramd of ergens in de wal gevaren met alle gevaar van dien. Veel te tollerant!!!
Cd (13-12-2010 om 15:16)
Mijnheer Fred, Waar baseert u die uitspraken/verdachtmakingen op? Misschien moet u eens met loodsen gaan praten. Die ruiken wel bij aankomst op de brug of er alcohol in het spel is. En zo ja, dan gaat er echt wel een belletje naar de Verkeersdienst die verdere actie onderneemt. .
Fred (13-12-2010 om 12:47)
Ze zouden beter eens meer controle houden op die boten die staan bijna allemaal bezopen ook op het water nul tolerantie simpel
Cookie-instellingen beheren