Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken kapitein vaart zich vast

Toegevoegd: 14-12-2010, 12.23 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Op de Westerschelde bij Terneuzen is maandagavond een schip vastgelopen. De kapitein werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond half elf strandde het met 1.450 ton staven ijzer geladen vrachtschip 'RMS Libava' buiten het vaarwater Zuid-Everingen. De 'RMS Libava' was afvarend van Antwerpen richting zee. Bergingsvaartuig 'Multrasalvor' en de sleepboot 'Brugge' spoedden zich direct ter plaatse.


Samen met de Koninklijke Marechaussee ging de Waterpolitie ter plaatse om een onderzoek in te stellen. De agenten troffen de 41-jarige Russische kapitein onder invloed van alcohol in zijn hut aan. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek uit de ademanalyse dat het definitieve alcoholpromillage 1.9 bedroeg. Dat is bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0.5 promille. De kapitein is voorlopig in verzekering gesteld.

Een eerste poging om het schip tijdens het ebgetij vlot te trekken moest omstreeks 23.40 uur gestaakt worden aangezien het water reeds te ver gevallen was. Tijdens het daaropvolgende vloedgetij kon een nieuwe poging gedaan worden. Het schip werd omstreeks 05.35 uur vlot getrokken door de twee bergingssleepboten. De 'RMS Libava' werd vervolgens naar de rede van Vlissingen geëscorteerd, waar het ten anker ging. Bij de operatie waren in totaal vier hulpverleningsvaartuigen en een bergingsteam betrokken.

Het gebeurt vaker dat schippers dronken op de brug staan. Zo meldde het KLPD gisteren nog dat zondag in Terneuzen een andere schipper ook onder invloed was betrapt.

Zie ook:
- Kapitein staat dronken op brug (13-12-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
F (14-12-2010 om 17:40)
Levensgevaarlijk natuurlijk, zou meer controle op moeten zijn, als je ziet met wat voor gevaarlijk spul die schepen soms geladen zijn, er is niet veel nodig om een ramp te veroorzaken...
Onbekend (14-12-2010 om 16:40)
Weer een dronken kapitein? Toch best gevaarlijk zeg, wie weet wat voor schade zo'n schip kan aanrichten. Gelukkig is hij aangehouden!
Frans (14-12-2010 om 12:41)
Toch niet de zelfde russische kapiteit als gisteren?
Cookie-instellingen beheren