Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reeks boetes bij controle Vlissingen

Toegevoegd: 15-12-2010, 12.10 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Dinsdagochtend is in Vlissingen een verkeerscontrole gehouden op het Baskenburgplein en op de Oude Veerhavenweg. De controle werd gehouden naar aanleiding van overlastmeldingen over bromfietsen en auto's.


De controle was gericht op de constructiesnelheid van bromfietsen en geluidsuitstoot van auto's. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun bromfiets de maximum contructiesnelheid overschreed. Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat het voertuig een snelheidsbegrenzer bevatte. Tegen de bestuurder werd ook proces-verbaal opgemaakt.

Drie automobilisten kregen een proces-verbaal omdat hun auto's meer geluid produceerden dan toegestaan. Eén bestuurder betaalde zijn boete direct, van de anderen werd het kentekenbewijs ingenomen.

Naast deze overtredingen waar de controle op gericht was, werden er nog enkele andere processen-verbaal (pv) uitgeschreven. Zo werd drie keer proces-verbaal opgemaakt voor het niet (kunnen) tonen van het rijbewijs. Vier anderen kregen een proces-verbaal voor het niet (kunnen) tonen van het kentekenbewijs en vijf anderen voerden geen fietsverlichting.

Verder werd twee keer proces-verbaal opgemaakt voor het onjuist gebruik van een afwijkende kentekenplaat op de aanhangwagen. Een ander kon geen handelaarskenteken tonen en weer een ander vervoerde lading niet op de juiste wijze. De politie bekeurde ook nog iemand voor het niet dragen van de verplichte helm en ook kon iemand geen geldig identiteitsbewijs tonen.

Daarnaast werd een automobilist bekeurd omdat hij 25 kilometer per uur te hard reed op de Sloeweg in Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thegroover (15-12-2010 om 21:49)
Een snelheidsbegrenzer zetten mensen op hun scooter als hij te hard kan rijden ze kunnen dan bijvoorbeeld door een magneetje de begrenzer inschakelen zodat de scooter weer netjes 45 kan.
Poes (15-12-2010 om 21:17)
@cokkie een snelheids begrenzer is een knopje dat ze het vermogen kunnen laten zakken dus als hij veel te hard rijd en ze zien politie dan drukken ze op het knopje en dan gaat hij langzamer rijden
Rosa (15-12-2010 om 20:20)
Hopelijk dat ze heel het jaar op straat te zien zijn dan jeroen, regels zijn er niet voor niets en moeten we ons gewoon aan houden voor een geordende maatschappij, ook als je het er een keer oneens mee bent ik mag gecontroleerd worden geen probleem - als we daar dan allemaal voor zorgen......
M v` (15-12-2010 om 19:43)
Goed zo, doorgaan met controles, ook in oost souburg en boulevard
Jeroen (15-12-2010 om 18:52)
Het is weer eind van het jaar, heel het jaar zie je ze niet op straat behalve in December.
Cokkie (15-12-2010 om 16:51)
Kan iemand mij uitleggen wat een snelheidsbegrenzer op een brommer is en waarom je er voor bekeurd wordt?
Cookie-instellingen beheren