Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

2500 euro boete voor kapitein

Toegevoegd: 15-12-2010, 16.24 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De kapitein uit het Russische St. Petersburg die maandag door de waterpolitie op de Westerschelde werd aangehouden, is vanmiddag in Terneuzen in vrijheid gesteld. Hij heeft een boete van 2500 euro betaald voor het varen onder invloed en het doen stranden van zijn schip.

De Waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kreeg maandag 13 december, omstreeks 23.15 uur, de melding dat een schip op de Westerschelde bij Terneuzen aan de grond was gelopen. Het zeeschip was met een lading schroot onderweg van Antwerpen naar Engeland.


Samen met de Koninklijke Marechaussee voer de Waterpolitie ter plaatse om een onderzoek in te stellen. De agenten troffen de Russische kapitein onder invloed van alcohol in zijn hut aan. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek uit de ademanalyse dat het definitieve alcoholpromillage 1.9 bedroeg. gesteld.

Het schip is dinsdag omstreeks 06.00 uur door een bergingsbedrijf losgetrokken en ligt nu ten anker op de rede van Vlissingen.

Zie ook:
- Dronken kapitein vaart zich vast (14-12-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (16-12-2010 om 12:50)
Een boete van 2500 euro en hij kon dus weer fijn trug aan boord om zijn reis te vervolgen en zijn fles drank te leeg te drinken? ik denk dat deze mensen genoeg verdienen om 2500euro als een lachertje te zien en hier dus niks van leren,met alle gevolgen en risicos van dien
Cookie-instellingen beheren