Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Waarschuwing extreem weer

Toegevoegd: 17-12-2010, 22.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft vanavond weer een waarschuwing uitgegeven voor extreem weer in onze provincie. Ook Zuid-Holland krijgt er mee te maken.

Volgens het weerbureau krijgen de beide provincies te maken met sneeuwbuien. Die kunnen voor overlast zorgen. In de rest van het land sneeuwt het ook, maar worden minder grote problemen verwacht. De waarschuwing geldt tot zeker één uur vannacht.


"Sneeuw- en hagelbuien kunnen het verkeer behoorlijk parten spelen. De neerslag kan heftig zijn waardoor het wegdek in een mum van tijd spiegelglad wordt. De intensiteit van de neerslag kan plotseling veranderen en over korte afstanden sterk verschillen", aldus het KNMI.

"Voor het verkeer is dat verraderlijk omdat dan ook de toestand van het wegdek van plaats tot plaats sterk kan verschillen. Niet alleen tijdens een bui maar ook kort nadat de bui is gepasseerd. Vooral na een flinke bui bij temperaturen rond het vriespunt en lage wegdektemperaturen kan de weg nog een hele tijd glad blijven."

"Bovendien loopt in sneeuwbuien het zicht plotseling sterk terug. Als het een beetje sneeuwt valt dat nog wel mee. In lichte sneeuw is het zicht nog zo’n 1 tot 2 kilometer. Naarmate het harder sneeuwt, wordt het zicht snel minder. In een zware sneeuwbui ligt het zicht tussen 200 en 500 meter, vergelijkbaar met zicht in mist."

"In zware sneeuwbuien kan het zicht verder teruglopen tot soms zelfs minder dan 50 meter. Dat komt overeen met het zicht in zeer dichte mist. In combinatie met de gladheid en de ophoping van sneeuw op de voorruit levert dat op de weg gevaarlijke situaties op."

Het KNMI verwacht voor de zondag overigens juist minder problemen in het zuidwesten. Desondanks moeten we rekening blijven houden met de slechte weersomstandigheden en de nodige overlast.

Meer weer? Klik hier!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eric (19-12-2010 om 17:14)
@Patries: Ik denk dat er genoeg werkelozen zijn die met alle plezier de straten vrij maken van sneeuw als er een normaal uurloon wordt betaald !
Patries (19-12-2010 om 15:48)
Dit is nou een lekker werkje voor de werklozen als er niet meer gestrooidt kan worden laat de werklozen dan maar de sneeuw weg ruimen .de stoepen fietspaden en wegen .want dit is wel extreem met de sneeuw.
Erna (18-12-2010 om 13:38)
Klagers loop een keertje mee met de bezorgers ,en kom dan pas met uw oordeel een vette 10 voor diegene die altijd vroeg in weer en wind er door moeten en de kranten bij de mensen bezorgen.het is makkelijk oordelen van achter de warme kachel
Mar (18-12-2010 om 11:56)
Bezorger, trek het je maar niet aan hoor! Ik heb iig het grootste respect voor jullie bezorgers hoor, ook die van de post! Dikke pluim voor jullie!
Weervrouw (18-12-2010 om 11:41)
@Bezorger: met bewondering zie ik jullie ploeteren en het mag wel eens gezegd worden: ik ben jullie daar heel dankbaar voor! Respect! @Erik: natuurlijk, sluit je ogen voor de realiteit. Hoe kan je zoiets doms zeggen? Verdiep je eerst in het onderwerp en baseer je reply op feiten ipv fantasie. Blind?
Stefan de Tefan (18-12-2010 om 10:55)
De aarde warmt zeker op, alleen in West Europa wordt het de laatste eeuwen alleen maar kouder. Oftwel we moeten weer flink wat co2 uitblazen om het hier warmer te krijgen!
Cookie-instellingen beheren