Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 4 km

Mobiele telekraan omgevallen, machinist ongedeerd

Toegevoegd: 25-04-2005, 23.44 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
T SCHUTJE - Een mobiele kraan van Kraanverhuur Verwijs uit Oosterland is zaterdagochtend rond half tien gekanteld tijdens een klus in ’t Schutje. De machinist is met de schrik vrijgekomen.


De kraan was ingezet bij het omzagen van een boom. Plotseling werd het gevaarte meetrokken door de populier die in een strop hing. De kraan kantelde achterover. „Wij vragen ons af hoe het heeft kunnen gebeuren”, zegt eigenaar M. Verwijs. „We weten het gewoon nog niet, misschien was de boom te zwaar.” Onderzoek zal dat verder moeten uitwijzen.

De kraan stond op het erf van de boerderij van de familie De Kok. Daar stond een veertig jaar oude populier die gekapt moest worden omdat de boom bij harde wind op de schuur dreigde te vallen.

Lars Geuze, de negenjarige kleinzoon van boer De Kok heeft het zien gebeuren. „Ik ben wel geschrokken want in een keer ging hij om”, vertelt hij. „Ik hoorde eerst de boom kraken en toen hoorde ik de kraan kraken. De kraanmachinist is er uit gesprongen.”

De grote mobiele kraan is achterover gevallen, en staat op zijn kant. De giek ligt plat op de grond, naast de omgevallen boom. In zijn val heeft de kraan verder niets of niemand geraakt.

Snijbranders
Rondom de gekantelde kraan staan in de loop van de ochtend drie andere kranen van het bedrijf. Deze kranen moeten er uiteindelijk voor zorgen dat het gevaarte weer op de wielen komt te staan. Voor het zover is moet eerst de giek in stukken gezaagd worden. Dit gebeurt met snijbranders en omdat vanuit de kraan gasolie lekt, is de brandweer paraat. Het bergen duurt uren.

Rond vier uur in de middag staat de kraan weer op de wielen, klaar om met een dieplader afgevoerd te worden. Over het schadebedrag valt nog niets te zeggen, vertelt Verwijs. Dat hangt er van af of de kraan te repareren is of niet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren