Weerbericht:
Zonnig, op de Wadden kans op mist. Vannacht lokaal mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in pand Middelburg

Toegevoegd: 19-12-2010, 16.27 uur - Update: 19-12-2010, 20.14 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Aan de Poelendaeleweg in Middelburg heeft vanmiddag brand gewoed in de aanbouw bij een woning.

De eerste melding van de binnenbrand kwam rond 15.30 uur binnen. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling. De Middelburgse brandweer zette, mede vanwege het weer en de vermoedelijke aanwezigheid van één of meerdere gasflessen twee bluswagens, een watertankwagen en een ladderwagen in. Er kwamen zeventien brandweerlieden ter plekke.


De watertankwagen wordt momenteel vanwege de sneeuwval direct ingezet om tijdig te kunnen voorzien in voldoende bluswater. Dit omdat de ondergrondse brandkranen nu vaak slecht bereikbaar zijn.

In het pand waren geen mensen aanwezig. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft het pand geventileerd. De brand onstond volgens de brandweer in de smeerput van een garage/werkplaats. Branduitbreiding naar de naastgelegen woning is voorkomen.

De brand trok veel bekijks uit de buurt. Het nablussen duurde tot even voor half zes. De werkplaats en inventaris hebben rook- en waterschade opgelopen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Laurent (22-12-2010 om 15:34)
De brandweerwagen komt inderdaad van Middelburg post Stromenweg maar dit voertuig de TAS 19-4531 is het nieuwe voertuig van de post Olympiaweg van Vlissingen. Dit voertuig word ingereden door brandweer van post stromenweg. En komt dan over een paar weken weer op de post van Olymiaweg te staan.
Cookie-instellingen beheren