Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 211 km

Ongeluk beknelling Westkapelle

Toegevoegd: 19-12-2010, 19.58 uur - Update: 20-12-2010, 09.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
WESTKAPELLE - Bij een ongeluk in Westkapelle is vanavond iemand bekneld komen te zitten. Twee mensen raakten gewond.

Het ongeluk vond rond 18.15 uur plaats op de Grindweg (N288) net voor Westkapelle. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bruinisse reed met zijn vrachtwagen met oplegger in de richting van Westkapelle. Hij remde voor een verkeersdrempel en net op dat moment werd hij gepasseerd door een uit tegenovergestelde richting komende personenauto.


De chauffeur hoorde een klap en toen bleek dat door het remmen de oplegger was gaan scharen en de personenauto zo van de weg had geveegd. Deze kwam achterstevoren in een sloot tot stilstand.

De bestuurder, een 69-jarige man uit de gemeente Veere, zat bekneld in de auto. Zowel hij als zijn 68-jarige echtgenote werden door de brandweer uit de auto bevrijd. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht met onbekende verwondingen. Beide waren wel aanspreekbaar.

Tegen de vrachtwagenchauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto liep flinke schade op. Ook de truck liep schade op. De weg was enige tijd volledig afgesloten voor het verkeer. De politie zorgde voor een omleiding.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bekende (20-12-2010 om 11:58)
Een aanvulling voor de @vlissinger:de vrachtwagen werd gepaseerd door een auto uit tegenovergestelde richting.wat betekent dat de auto uit Westkapelle kwam en de vrachtwagen reed Westkapelle in. Er is niet ingehaald weet ik als bekende van de bestuurders.Eerst lezen voordat je je conclusie trekt!!!
Ijsbaan (20-12-2010 om 11:50)
@vlissinger en@ikke,als je goed leest haalde de auto niet in,maar kwam uit tegenovergestelde richting!Waarom heeft dan de auto harder gereden?Zo te lezen schaarde de vracht auto. Mij lijkt dit gewoon een ongeval,waar niemand wat aan kan doen.Sterkte voor beide partijen,beterschap voor de gewonden
Chauffeurs vrouw (20-12-2010 om 11:22)
En ja hoor weer meteen de beschuldigende vinger richting de vrachtwagen chauffeur, als de wagen gaat glijden houd je hem niet dit kan ook met 15km per uur gebeuren, wees blij dat de trailer niet mee gegeleden is dat had ook nog gekunt dan was de ramp niet te overzien
Jan (20-12-2010 om 11:06)
Idd vervelend voor beide partijen. Het is ronduit schandalig dat er niet of nauwelijks gestrooid werd! Dat je in woonwijken niet kan strooien ala, maar op provinciale wegen niet strooien..BELACHELIJK!! Natuurlijk blijft het hoe dan ook uitkijken...ook voor VW chauffeurs!
Willemk (20-12-2010 om 10:32)
De veroorzakers van veel ellende op de wegen deze winter zijn de vrachtwagens.Ze rijden op Zomerbanden,vallen stil bij opritten en blokkeren daardoor de snelwegen.Gevolg een Verkeersinfarct. In Frankrijk Duitsland en Belgie moeten ze bij veel sneeuwval naar de parkeerplaatsen.
JP (20-12-2010 om 10:31)
Je wilt niet strooien met grote hoeveelheden sneew, buitenom grote drukke wegen. Zout moet ingereden worden om te werken op sneeuw. Je krijgt anders pap wat vast vries en dan word het echt een ijsbaan. En als er dus gestrooit word, moet er wel voldoende gereden worden, kan de gemeente niets aan doen
Cookie-instellingen beheren