Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Ongeluk beknelling Westkapelle

Toegevoegd: 19-12-2010, 19.58 uur - Update: 20-12-2010, 09.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
WESTKAPELLE - Bij een ongeluk in Westkapelle is vanavond iemand bekneld komen te zitten. Twee mensen raakten gewond.

Het ongeluk vond rond 18.15 uur plaats op de Grindweg (N288) net voor Westkapelle. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bruinisse reed met zijn vrachtwagen met oplegger in de richting van Westkapelle. Hij remde voor een verkeersdrempel en net op dat moment werd hij gepasseerd door een uit tegenovergestelde richting komende personenauto.


De chauffeur hoorde een klap en toen bleek dat door het remmen de oplegger was gaan scharen en de personenauto zo van de weg had geveegd. Deze kwam achterstevoren in een sloot tot stilstand.

De bestuurder, een 69-jarige man uit de gemeente Veere, zat bekneld in de auto. Zowel hij als zijn 68-jarige echtgenote werden door de brandweer uit de auto bevrijd. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht met onbekende verwondingen. Beide waren wel aanspreekbaar.

Tegen de vrachtwagenchauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto liep flinke schade op. Ook de truck liep schade op. De weg was enige tijd volledig afgesloten voor het verkeer. De politie zorgde voor een omleiding.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Respect (15-1-2011 om 23:06)
Het bericht komt onschuldig over..vrachtwagen chauff ryd...blablabla hij reed daar tussen de 50 en 70km p/u NA de drempel MOET je 50 km p/u...gezien de weersomstandigheden niet bepaald verantwoord!!! Slachtoffers maken het redelijk gezien omstandigheden. was trouwens geen VW maar AUDI ;-)
Zeeuw (21-12-2010 om 12:21)
Veel sterkte toegewenst aan de slachtoffers. En lieve mensen, houd alsjeblieft al jullie vooroordelen eens voor je, en zet ze al helemaal niet op zo'n site.
Pro (20-12-2010 om 19:05)
Zoals gewoonlijk staan er weer reacties op die geen inhoud hebben! lees altijd goed,denk na en overdenk nog eens en reageer dan op het ongeval...maar niet op personen,,,als de vrachtwagen 15km/h reed kon dit nog gebeuren. Maar gelukkig zoekt de voa dit wel uit...
Truckerrrrrrrrrrrrrrrrrr (20-12-2010 om 17:26)
voor de klagers over VW chauffeurs rijd eens een dagje mee kunnen we kijken of het de VW chauffeurs zijn of die lichten in hun personenauto die de ellende creeren snel inhalen voor de trkker en dan hard remmen i.v.m. die afslag die gehaald moet worden moet je proberen 50 ton op de weg te houden
Schaam jullie (20-12-2010 om 14:58)
Mensen , leer eerst eens lezen , de vrachtwagen ging op de rem voor een drempel en er kwam van de ANDERE kant een auto ( dus tegenliger ) , toen de VW remde ging de trailen schuiven en duwde de auto de berm in , dus niemand haalde iemand in , dit kan iedereen gebeuren in dit weer , sterkte
Catrientje (20-12-2010 om 14:50)
@ ikke..."maar zo de weg te zien is er daar niet gestrooid"...als je goed kijkt dan is het verse sneeuw..onder de vw is het namelijk gewoon schoon! de foto is gemaakt ná het ongeval..gelukkig alleen materiele schade en geen ernstige verwondingen..hopelijk was dit een goede les, NIET INHALEN DUS!
Cookie-instellingen beheren