Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

5,6 Miljoen euro weggesluisd

Toegevoegd: 20-12-2010, 11.13 uur
Door: Roland de Jong
AARDENBURG - In het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg heeft de politie onlangs een woning doorzocht. Dat gebeurde in het kader van een omvangrijke oplichtingszaak waar maar liefst 5,6 miljoen euro mee gemoeid was.

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) verrichtte de afgelopen maand dertien aanhoudingen tijdens het onderzoek. In maart 2010 belandde de 5,6 miljoen door manipulatie van het systeem van een Nederlandse bank op de rekening van een 26-jarige man uit Wageningen.


Hij sluisde het geld onmiddellijk door naar verschillende rekeningen in het buitenland. Zodra de bank hier achter kwam, werd de politie ingeschakeld. Door goede samenwerking met een aantal autoriteiten in het buitenland kon ongeveer 2 miljoen van het verduisterde bedrag kort daarna teruggevorderd worden.

De dertien aangehouden mannelijke verdachten, tussen de 26 en 62 jaar oud (waaronder de man uit Wageningen), worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de oplichting en verduistering van het geld. Daarnaast worden zij verdacht van witwassen.

Doorzoekingen
De woningen van de verdachten in Heerewaarden, Wageningen, Druten, Mill, Oss, Soest, Woudenberg, Driebergen, Oldebroek en Aardenburg werden door rechercheurs van de BR NON en de samenwerkende regio’s doorzocht. Administratie werd in beslag genomen, alsmede enkele auto’s. Tevens werd een hennepkwekerij ontdekt in één van de woningen.

Alle verdachten hebben tijd in bewaring doorgebracht. Ze kunnen de inhoudelijke behandeling van hun zaak in vrijheid afwachten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marc (20-12-2010 om 19:20)
Ok het is fout maar om deze "boeven" kan ik nog wel lachen, ik heb meer respect voor hun dan die laffe bontkraagjes die oude dametjes overvallen voor een tientje, en nog maar te zwijgen over al die pedo's tegenwoordig in het nieuws.
Tippie (20-12-2010 om 13:43)
Nog 3,6 milj. te betalen door dit geboefte en wel tot de laatste cent!!!!!!
Slimme loes (20-12-2010 om 13:35)
Eerlijkheid duurt het langst en oneerlijkheid duurt eenmaal korter,kan of lang duren.....
Cookie-instellingen beheren