Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 41 km

Skimmers actief in Middelburg

Toegevoegd: 20-12-2010, 19.23 uur - Update: 21-12-2010, 15.40 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg zijn de afgelopen tijd skimmers actief geweest. Mogelijk hebben de criminelen toegeslagen in winkels.

Volgens de politie zijn er tot nu toe twee meldingen binnengekomen. Vermoedelijk zijn de gegevens van de slachtoffers van de betaalpassen gekopieerd winkels of pinautomaten.


Hoe omvangrijk de zaak precies is, is nog niet te zeggen. De politie raadt mensen in ieder geval aan om aangifte te komen doen bij de politie als zij merken dat er door skimmers onterecht geld is afgeschreven van hun rekening. De passen van de gedupeerden worden dan geblokkeerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frogger (23-12-2010 om 14:18)
Ook mijn pas was geblokkeerd. Erg fijn dat de bank dat zo snel had gedaan.Want ik wist van niks. Ik ben niet in de Emte in Zuid geweest, mischien verstandig dat je op internet helemaal geen namen van winkels noemt je kan alleen maar speculeren want je weet het niet zeker.
L.B (21-12-2010 om 22:29)
Mensen mensen, jullie weten echt niks van skimmers he. De skimmers hebben zich in gesloten in de winkel waar ze 's nachts hun slag kunnen slaan om alles te installeren en dat is echt gebeurt want me vriendin werk in een winkel waar ze skim aparateur hebben gevonden en niemand had wat mee te maken
@ E.R (21-12-2010 om 20:55)
Welkom in de 21e eeuw, digibeet. pincode afdekken heeft totaal geen nut meer, die truc is 2 jaar terug al de revu gepasseerd en dat werkte toen al niet. Sommige van die viespeuken laten zich opsluiten in een winkel en na sluitingstijd heb je genoeg tijd he?
L.B (21-12-2010 om 17:38)
Der is nog een winkel geweest waar skimmers bezig zijn geweest. 100de mensen hun pasjes zijn geblokkert en ze krijgen gewoon nieuwe pasjes. De banken zijn goed bezig om gelijk actie te onder nemen
R. (21-12-2010 om 16:02)
Skimmers breken in een bedrijf, manipuleren op onopvallende manier betaalautomaat en vertrekken. Proberen hun slag te slaan als apparatuur ingeschakeld wordt. Er gaan vaak snel belletjes rinkelen en wordt er actie ondernomen om leed te voorkomen. Maar inderdaad de tip, scherm altijd je pincode af!
E.R. (21-12-2010 om 15:52)
...trouwens, bij het intoetsen van je pincode in een winkel of benzinestation kunnen ze je pincode ook al kopiëren denk ik... Zo'n apparaat heeft toch gewoon internetverbinding? Dan hebben ze gelijk een kopie van een pas MET code!
Cookie-instellingen beheren