Weerbericht:
Op veel plaatsen mist of bewolking, overdag geleidelijk zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Oefening nieuw aquaduct M'burg

Toegevoegd: 21-12-2010, 14.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De hulpdiensten hebben dinsdagmiddag in Middelburg geoefend in het nieuwe, nog ongeopende Dampoortaquaduct.


Het Dampoortaquaduct, dat is gelegen onder het Kanaal door Walcheren, is een belangrijk onderdeel van de nieuwe N57. Door het aquaduct stroomt het verkeer op de nieuwe N57 straks beter door en kruisen schepen en weggebruikers elkaar makkelijker.

De brandweer had een ongeluk met beknelling en brand in scene gezet in een tunnelbuis. Tijdens de oefening werden alle veiligheidsdraaiboeken getest. Ook werden installaties, zoals de omroepinstallatie en de intercom getest. De laatste bleek niet goed te functioneren. Naar aanleiding van de oefening worden deze en andere zaken aangepast.

Het nieuwe aquaduct moet komend voorjaar klaar zijn.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren