Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Axelaar veroordeeld voor mishandeling

Toegevoegd: 21-12-2010, 19.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 25-jarige man uit Axel, tegen wie een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk was geëist, is dinsdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van een jaar waarvan vier manden voorwaardelijk.

Ook moet hij een schadevergoeding van drieduizend euro betalen en wordt hij opgenomen in een inrichting. De Axelaar was in de vroege nacht van 15 november 2009 zo opgefokt dat een afspraak niet was doorgegaan, dat hij scheldend en tierend op zoek ging naar een fiets om daarmee naar huis te gaan.


Toen hij geen fiets kon vinden nam hij een stok en mishandelde daarmee ettelijke auto's. Toen hij door een man werd aangesproken die hem vroeg waar hij in vredesnaam mee bezig was, aarzelde de Axelaar geen moment en haalde hij met de stok uit.

De man kreeg een enorme klap met de tak op zijn hoofd en liep een schedelbasisfractuur, een hersenschudding en een gehoorbeschadiging op. Volgens de Axelaar had hij in een schrikreactie gehandeld.

Zie ook:
- 12/10/2010: OM wil Axelaar naar inrichting


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (23-12-2010 om 12:46)
Raar deze wereld de 1 krijgt zoveel jaar voor mishandeling [wat maar goed is ook) maar een ander die zware mishandelingen doen die mogen zo weer naar huis rare wereld
Mar (23-12-2010 om 08:05)
@ Koen: Die meneer heeft een gedragsstoornis, en derhalve is het goed dat hij opgenomen word.Maar om nu te stellen dat niemand een idee heeft waar hij over praat, komt denigrerend over; en buiten dat kun jij dat niet weten; dus doe je in feite hetzelfde.
Koen (22-12-2010 om 19:32)
Een mens kan veranderen he. Om verandering te bereiken wordt hij opgenomen. Dus beter wachten jullie met je oordeel, totdat hij uit die kliniek komt. Als hij dan weer zulk gedrag zal vertonen, hebben jullie gelijk. Maar nu hebben jullie nog geen idee waarover jullie je (voor-)oordeel vellen.
Schrikdraad (22-12-2010 om 17:50)
Ik schrik ook van zo een uitspraak.
* (22-12-2010 om 16:35)
En dan te bedenken dat er nog zo een die avond rond liep wat krijgt hij voor straf 1 uur dienstverlening? Waar moeten we nou nog op stemmen om deze figuuren aan te pakken ????????????????
Mar (22-12-2010 om 13:24)
Een schrikreactie als iemand vraagt waar je mee bezig bent???? En tot ziens hé! Geen controle over je woedeaanvallen, bedoel je! Superrijp voor een inrichting.
Cookie-instellingen beheren