Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ook Beveland past strooibeleid aan

Toegevoegd: 22-12-2010, 13.46 uur
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Ook de Zuid-Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal gaan het strooibeleid aanpassen.

"De aanpassing betekent dat voorlopig alleen de hoofdwegen (busroutes) worden gestrooid. Indien mogelijk zullen de omliggende wegen en straten met het strooien worden meegenomen. Wij vragen om begrip voor de overlast die hieruit voortkomt."


Oorzaken voor de wijziging zijn volgens de gemeenten het aanhoudende winterse weer en de stagnatie in de zoutlevering. "Als het zout weer wordt geleverd en WE weer voldoende zout op voorraad hebben, wordt het strooibeleid weer voortgezet."

Eerder pasten al andere Zeeuwse gemeenten het strooibeleid aan. Zo ging Middelburg bijvoorbeeld strooien met een zout-zandmengsel en ging Hulst routes schrappen om voldoende zout over te houden voor de hoofdwegen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Soesje (24-12-2010 om 15:26)
@Anne: helemaal gelijk! Vroeger zeurden we over die slappe winters, hebben we eens sneeuw en ijs en dan krijg je dit gezeur! Ja ik moet ook voorzichtig rijden en durf al weken niet meer te fiets, lastig. Maar ja met sneeuwlaarsjes een wandeling door de sneeuw is wel erg leuk en mooi.
Anne (23-12-2010 om 08:34)
Wat een ongelooflijk GEZEIK over een beetje zout. Het is winter je kan niet hard rijden. Je MOET je gewoon aanpassen zo moeilijk is dat toch niet!! EN je moet niet verwachten dat ze alles meenemen bij het strooien. Geniet nou allemaal eens. Van dat geziek wrd we all1 maar verbitterd
Leanne (22-12-2010 om 23:49)
NB: vóór 2009 is er nog nooit geen sprake geweest van een tekort aan stooizout. En zeker niet in de tijd dat de alle dorpen ook nog zelfstandig waren (kleine gemeenten). In die periode werden zelfs alle kleine straatjes gestrooid en was op dit punt alles tot in de puntjes in orde!
Leanne (22-12-2010 om 23:42)
Onbegrijpelijk! Vorig jaar een strenge winter gehad en toen was de smoes dat ze niet zoveel zout voorhanden hadden ivm zachte voorgaande winters.....Nu is de winter in de herfst al ingetreden....en het zout is nu al op! Een ezel stoot zich toch niet 2x aan de zelfde steen?
Marjoke (22-12-2010 om 23:23)
Vervolg: De Drieweg is goed begaanbaar. En zelfs van Nisse naar 's Heer Abtskerke en Sinoutskerke is goed te rijden. Terwijl dat binnendoorwegen zijn !! Sneeuw geeft overlast, ok, maar we weten dat dat zo is. Hou er rekening mee, zet de ergernis overboord en geniet !!
Marjoke (22-12-2010 om 23:21)
@ Borssele, wij wonen ook in de gemeente Borsele, in Nisse welteverstaan. De straat waar wij wonen (buiten het dorp) is regelmatig (lees dagelijks) gestrooid en de laatste dagen ook geschoven. Ook in het dorp is alles keurig bijgehouden.
Cookie-instellingen beheren