Weerbericht:
Op veel plaatsen mist of bewolking, overdag geleidelijk zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand in Eede

Toegevoegd: 22-12-2010, 17.51 uur - Update: 22-12-2010, 22.47 uur
Door: Roland de Jong
EEDE - In het Zeeuws-Vlaamse grensplaatsje Eede is een zeer grote brand uitgebroken in de kantine van het dorpshuis.


De eerste melding van de brand aan het Dorpsplein kwam rond 15.45 uur binnen. Vermoedelijk ontstond de brand in de keuken van het dorpshuis. Uit voorzorg kwam ook de ambulancedienst ter plekke. Er was echter niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak en voor zover bekend is er ook geen sprake van gewonden.

De brandweer zette in de uren na de eerste melding voertuigen in uit onder meer Oostburg, Cadzand, Westdorpe, Sluiskil, Aardenburg, Sluis, Breskens, Biervliet en Terneuzen. Ook de Belgische brandweer verleende vanuit Maldegemen assistentie.

De grote opschaling werd mede veroorzaakt door de waterwinning. Sneeuwval zorgt er vaak voor dat brandkranen niet goed te vinden zijn. Ook doen brandweerwagens er met winters weer vaak langer over de tocht naar het brandadres dan normaal. Sinds vorige week wordt daarom preventief al regelmatig een waterwagen meegepiept om zo te zorgen voor voldoende bluswater.

De brand is inmiddels onder controle. Omdat het vele bluswater zorgde voor gladheidsproblemen heeft de gemeente de strooidienst ter plekke laten komen. Het dorpshuis en een lokaal van de naastgelegen school zijn uitgebrand.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle van sante (23-12-2010 om 10:31)
ik heb er vorig jaar nog op school gezeten en mijn 4 broertjes en zusjes zitten nu op die school maar ja nu is de grote vraag waar moeten ze nu heen?
Theo (23-12-2010 om 09:18)
Is inderdaad een zeer harde dreun voor D'Jee en voor de vele verenigingen die in het Dorpshuis hun plek hadden. Echter met wat noodverzieningen kunnen de kinderen mogelijk terug naar school op D'Jee Maar zoals bekend is D'Jee "EEN KERN MET PIT" dus we gaan ervoor.
Paul (22-12-2010 om 22:13)
Een groot drama. Heel veel sterkte. !!
Chayenne (22-12-2010 om 22:08)
Niet normaal, tis net een droom, moet even wakker geknepen worden?
WJ (22-12-2010 om 19:02)
Dit is een druun voor Djî (Eede). School, gymzaal en dorpshuis in 1x allemaal weg. Djî'naren sterkte...
Cookie-instellingen beheren