Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk bij Kortgene

Toegevoegd: 24-12-2010, 07.30 uur - Update: 24-12-2010, 11.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
KORTGENE - Bij een ernstig ongeluk op de Oost Westweg bij Kortgene is vrijdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Goes zwaargewond geraakt.

De man botste rond 5.15 uur tegen een sneeuwschuiver die voor hem reed, waar hij vervolgens onder schoof. De sneeuwschuiver werd bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Veere.


De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om het slachtoffer te bevrijden. Het lukte de brandweer rond 6.30 uur de man te bevrijden, welke vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht.

Gezien de kritieke toestand van de 20-jarige bestuurder is op verzoek van het ambulancepersoneel door de politie bloed gehaald bij de spoedeisende hulp. De weg is lange tijd afgesloten geweest vanwege de bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
 
De politie heeft vrijdagmorgen ook een waarschuwing afgegeven voor spiegelgladde wegen in heel Zeeland door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwduinen. De sterke noordoostenwind blaast de sneeuw die er nog ligt over de weg heen.

De politie roept mensen om niet de weg op te gaan, tenzij dat echt moet. Vanuit de hele provincie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zo’n 25 meldingen van aanrijdingen binnen gekomen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (30-12-2010 om 19:21)
Zoals ik ook onder het andere bericht heb geplaatst: Ik heb een klein uurtje voor deze jongen over deze weg gereden en kon ivm de gladheid niet harder dan 40/50. Niks dood door bezuinigingen of door het 'strooibeleid' het is gewoon een noodlottig ongeval. Ook hardwerkend of niet., doet er niet toe!
Trainer (29-12-2010 om 15:58)
Deze jonge man heeft niet te hard gereden, maar omdat het zo verradelijk glad is/was, is hij hierbij zijn macht over het stuur verloren. r.i.p burak, familie en geliefde sterkte met dit verlies.
Een kennis (27-12-2010 om 23:38)
Ik kan de bestuurders van strooiwagens niks verwijten, wat ik wel kan is de gemeente verwijten, de gemeente is op dit moment flink aan het bezuinigen, de jongen die is overleden is het slachtoffer van bezuinigingen. RIP Burak.
Dennis (27-12-2010 om 21:05)
Elk bericht van een overleden of gewond famillielid is vreselijk. hoe het binnenkomt maakt niet uit. het komt hard aan
Luc (27-12-2010 om 02:40)
Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hoe ze rijden en niet op de jongen die overleden is bedoeld kan ik niet over oordelen.als je ziet dat de mensen met sneeuwschuivers zo hard hun best doen want als hun er niet zien kunnen we helemaal geen kant op. rust zacht en fam sterkte
Chantal (26-12-2010 om 12:17)
Bespottelijk dit,de 1 wil zich verdedigen de ander wil zich verdedigen,maar 1 jongen kan zich niet meer verdedigen als je dat al nodig vind.Je zal als ouders van of vriendin of vrouw van dit bericht maar thuis krijgen,vreselijk.het doet er niet toe wie wat en hoe,het is triest en niets meer dan dat
Cookie-instellingen beheren