Weerbericht:
Plaatselijk mist en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk bij Kortgene

Toegevoegd: 24-12-2010, 07.30 uur - Update: 24-12-2010, 11.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
KORTGENE - Bij een ernstig ongeluk op de Oost Westweg bij Kortgene is vrijdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Goes zwaargewond geraakt.

De man botste rond 5.15 uur tegen een sneeuwschuiver die voor hem reed, waar hij vervolgens onder schoof. De sneeuwschuiver werd bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Veere.


De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om het slachtoffer te bevrijden. Het lukte de brandweer rond 6.30 uur de man te bevrijden, welke vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht.

Gezien de kritieke toestand van de 20-jarige bestuurder is op verzoek van het ambulancepersoneel door de politie bloed gehaald bij de spoedeisende hulp. De weg is lange tijd afgesloten geweest vanwege de bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
 
De politie heeft vrijdagmorgen ook een waarschuwing afgegeven voor spiegelgladde wegen in heel Zeeland door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwduinen. De sterke noordoostenwind blaast de sneeuw die er nog ligt over de weg heen.

De politie roept mensen om niet de weg op te gaan, tenzij dat echt moet. Vanuit de hele provincie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zo’n 25 meldingen van aanrijdingen binnen gekomen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Deninis (26-12-2010 om 11:14)
De chauffeurs van de strooiauto's doen hun werk heel goed. het is alleen jammer dat er nog van die mensen zijn alleen aan zichzelf denken en de strooiploegen in gaan halen...
Doet er niet meer toe (25-12-2010 om 23:47)
Mensen hou aub op met kriitiek! Sterkte voor familie en een ieder die hierbij betrokken is/was!
Sedef (25-12-2010 om 15:34)
De jonge van 20 jarige is mij heeeeell goeie kennis ik vindt echt super zielig
J (25-12-2010 om 11:45)
Hebben de strooiploegen het weer gedaan. Snelheid aanpassen is de enige rmedie.
R. (25-12-2010 om 09:10)
Als je ergends naartoe moet met je auto dan moet je er tog naartoe je kan tog moeilijk nergends naartoe gaan door een beetje sneeuw.. en ik kende die jongen en het was een hele lieve jongen sterkte(L)
Rene de chauffeur 2e strooiwagen (24-12-2010 om 23:26)
Dankje Weggebruiker ben blij dat er toch nog mensen zijn die respect voor ons hebben, we zitten regelmatig lang achter het stuur en worden we af gelost en de 24 jarige chaufeur had net zijn collega afgelost. VOOR DE GENE DIE HET NIET WIL BEGRIJPEN NODIG IK VAN HARTE UIT OM EEN KEER MEE TE RIJDEN.
Cookie-instellingen beheren