Weerbericht:
Enkele regen- en onweersbuien, morgen nog kans op een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk bij Kortgene

Toegevoegd: 24-12-2010, 07.30 uur - Update: 24-12-2010, 11.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
KORTGENE - Bij een ernstig ongeluk op de Oost Westweg bij Kortgene is vrijdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Goes zwaargewond geraakt.

De man botste rond 5.15 uur tegen een sneeuwschuiver die voor hem reed, waar hij vervolgens onder schoof. De sneeuwschuiver werd bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Veere.


De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om het slachtoffer te bevrijden. Het lukte de brandweer rond 6.30 uur de man te bevrijden, welke vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht.

Gezien de kritieke toestand van de 20-jarige bestuurder is op verzoek van het ambulancepersoneel door de politie bloed gehaald bij de spoedeisende hulp. De weg is lange tijd afgesloten geweest vanwege de bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
 
De politie heeft vrijdagmorgen ook een waarschuwing afgegeven voor spiegelgladde wegen in heel Zeeland door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwduinen. De sterke noordoostenwind blaast de sneeuw die er nog ligt over de weg heen.

De politie roept mensen om niet de weg op te gaan, tenzij dat echt moet. Vanuit de hele provincie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zo’n 25 meldingen van aanrijdingen binnen gekomen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gladheidsbestrijder Z-VL (24-12-2010 om 20:55)
Het word tijd dat mensen gaan beseffen dat het zout , idd hoe vervelend het ook is, op is! Pas je manier van rijden aan! Zelf ben ik bestuurder bij gladheidsbestrijding, we doen wat we kunnen maar we zijn god niet!! Sommigen zullen het nooit snappen! De wegen zijn ontzettend verradelijk momenteel!
Racel (24-12-2010 om 20:30)
Mensen STOP KRITIEK GEVEN en HET TEKORT AAN WEGENZOUT. Dit ernstige ongeluk met dodelijke afloop heeft niemand om gevraagd. RESPECT voor de overledene en zijn familie en voor alle betrokkenen bij het ongeluk. Ook sterkte aan de chauffeur van de s=neeuwschuiver, vreselijk om dit mee te maken!!
Lea (24-12-2010 om 19:27)
Weggebruikers denken vaak dat als er gestrooid is en sneeuw is weggeschoven dat het dan veilig is op de weg, ga daar niet van uit! Volg goed de berichten, pas uw snelheid aan, vertrek vroegtijdig en vooral.....AFSTAND HOUDEN!
Peter (24-12-2010 om 18:55)
Sterke voor de nabestaanden.
Ducatimike (24-12-2010 om 17:47)
Buiten eht ongeluk zelf:de wegen worden vrijgoed schoongehouden vind ik,ze kyunnen neit overal tegelijk zijn helaas,en dus je rijgedrag aanpassen,het probleem met te weinig strooizout snap ik ook niet,vorige week of 2 weken geleden was frisia op tv en zeiden dat ze voldoende hadden gemaakt,
Lydia (24-12-2010 om 17:44)
De lieve jongen is overleden. Iedereen die bloemen wil leggen (ook al zijn de winkels dicht, misschien kunt u de bloemen van de kerst gebruiken), wilt u de bloemen leggen bij de winkel van de ouders van deze jongen in de Wijngaardstraat te Goes - de Turkse winkel Le Bazar
Cookie-instellingen beheren