Weerbericht:
Perioden met zon en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk bij Kortgene

Toegevoegd: 24-12-2010, 07.30 uur - Update: 24-12-2010, 11.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
KORTGENE - Bij een ernstig ongeluk op de Oost Westweg bij Kortgene is vrijdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Goes zwaargewond geraakt.

De man botste rond 5.15 uur tegen een sneeuwschuiver die voor hem reed, waar hij vervolgens onder schoof. De sneeuwschuiver werd bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Veere.


De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om het slachtoffer te bevrijden. Het lukte de brandweer rond 6.30 uur de man te bevrijden, welke vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht.

Gezien de kritieke toestand van de 20-jarige bestuurder is op verzoek van het ambulancepersoneel door de politie bloed gehaald bij de spoedeisende hulp. De weg is lange tijd afgesloten geweest vanwege de bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
 
De politie heeft vrijdagmorgen ook een waarschuwing afgegeven voor spiegelgladde wegen in heel Zeeland door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwduinen. De sterke noordoostenwind blaast de sneeuw die er nog ligt over de weg heen.

De politie roept mensen om niet de weg op te gaan, tenzij dat echt moet. Vanuit de hele provincie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zo’n 25 meldingen van aanrijdingen binnen gekomen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kerstman (24-12-2010 om 16:59)
Je kunt vannacht wel sneeuwschuivers hebben zien rijden maar als er geen sneeuw valt (verse ) dan valt er weinig te schuiven .kritiek geven is niet moeilijk .de beste stuurlui staan aan wal .er word misschien in deze situatie nog net iets te hardgereden .
Arjan (24-12-2010 om 15:34)
Ben vannacht naar huis gereden over de oostwestweg. Er lag idd op verschillende plaatsen sneeuw op de weg maar de schuivers waren al druk bezig dit te verwijderen( 0330 uur) Snelheid aanpassen en niet gaan remmen.
Stooier (24-12-2010 om 14:21)
@niet begrijper Je moet eens een weekje met me meegaan heb gemiddeld de laatste 2 weken 4 uur geslapen om de wegen schoon te maken. En dan zijn er altijd nog mensen die weinig begrip voor ons hebben die niet aan de kant willen of het liefst over de strooier heen willen vliegen Je komt ogen te kort!!
Tom (24-12-2010 om 13:26)
De hele nacht zijn de sneeuwschuivers druk bezig geweest om de wegen sneeuwvrij te houden. Op sommige plaatsen waaide het echter zo hard, waaronder de Oost- Westweg dat de weg direct weer onder de sneeuw kwam te liggen nadat een schuiver was gepasseerd.
MotoRob (24-12-2010 om 13:12)
Niet afgeven op de mensen die in nacht en ontij de straat op moeten om de wegen sneeuwvrij te maken, die kunnen er ook niets aan doen dat het zout op is, dat ligt aan de overheid die ons geld liever aan zinloze flitspalen uitgeven dan aan strooizout, hierin moeten we Souburger dus wel gelijk geven.
Andere souburger @ souburger (24-12-2010 om 12:45)
NL meet slechts met 1 maat: de euro. Investering in snelheidscontroles levert direct geld op. Investering in zout levert, juist ja, niets op. Niet dat NL geen interesse in ons wel en wee heeft, maar dat beperkt zich tot de zorg ons net niet te laten afsterven om de belastingheffing veilig te stellen
Cookie-instellingen beheren