Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 279 km

Ernstig ongeluk bij Kortgene

Toegevoegd: 24-12-2010, 07.30 uur - Update: 24-12-2010, 11.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
KORTGENE - Bij een ernstig ongeluk op de Oost Westweg bij Kortgene is vrijdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Goes zwaargewond geraakt.

De man botste rond 5.15 uur tegen een sneeuwschuiver die voor hem reed, waar hij vervolgens onder schoof. De sneeuwschuiver werd bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Veere.


De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om het slachtoffer te bevrijden. Het lukte de brandweer rond 6.30 uur de man te bevrijden, welke vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht.

Gezien de kritieke toestand van de 20-jarige bestuurder is op verzoek van het ambulancepersoneel door de politie bloed gehaald bij de spoedeisende hulp. De weg is lange tijd afgesloten geweest vanwege de bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
 
De politie heeft vrijdagmorgen ook een waarschuwing afgegeven voor spiegelgladde wegen in heel Zeeland door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwduinen. De sterke noordoostenwind blaast de sneeuw die er nog ligt over de weg heen.

De politie roept mensen om niet de weg op te gaan, tenzij dat echt moet. Vanuit de hele provincie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zo’n 25 meldingen van aanrijdingen binnen gekomen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Souburger (24-12-2010 om 12:35)
@ Onbekend Je snapt het niet helemaal. Wat ik bedoel te zeggen is dat ze in de ZOMER een dermate grote voorraad (lees een veel grotere) aan moeten leggen zodat ze op het ergste voorbereid zijn. Kan zo maar een strenge winter worden, daar moet je op voorbereid zijn, en dat zijn ze simpelweg niet.
John (24-12-2010 om 12:35)
@Souburger. Of zout een wondermiddel is, met dit weer helpt het gewoon niet. Je aanpassen aan de weersomstandigheden is beter. Heel veel sterkte voor de mensen die bij het ongeluk hebben geholpen, en veel sterkte voor de bestuurder van de sneeuwschuiver en het slachtoffer en familie .
Noord bevelander (24-12-2010 om 12:29)
En jawel hoor 10 minuten geleden ging lief z'n pieper weer. Weer ongeval met beknelling op bijna exact dezelfde plaats als vanmorgen vroeg.
Weggebruiker (24-12-2010 om 12:26)
@Rene bestuurder 2e: Dank je wel man, ik weet hoe hard jullie werken en verwijten aan jullie zijn zo onterecht! Jullie zijn continu op de weg voor ons en dat wordt vaak vergeten. Dag en nacht. Mijn respect en dank daarvoor. Heel veel sterkte voor het slachtoffer. Hopelijk hersteld hij voorspoedig.
Rene bestuurder 2de strooi en schuifwagen ooswestweg (24-12-2010 om 12:07)
we hebben alles er aan gedaan om deze weg begaan baar te houden ook lag er zout op de weg maar als er zo veel sneeuw de weg op waait is er geen houden meer aan, ook had de wegbeheerder al borden neer gezet met snelheids limit van 30 km en slipgevaar. ik was op dat moment een stuk verder bezig
Onbekend (24-12-2010 om 11:47)
Souburger als je nu eens nieuws volgend dan had je ook kunen horen en zien dat de zout voorraad opraakt en bestellen hebben vroeg tijdig gedaan, maar waar het vandaan komt kunnen het niet leveren we zijn niet enigeland die strooien ?
Cookie-instellingen beheren