Weerbericht:
Plaatselijk mist en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk bij Kortgene

Toegevoegd: 24-12-2010, 07.30 uur - Update: 24-12-2010, 11.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
KORTGENE - Bij een ernstig ongeluk op de Oost Westweg bij Kortgene is vrijdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Goes zwaargewond geraakt.

De man botste rond 5.15 uur tegen een sneeuwschuiver die voor hem reed, waar hij vervolgens onder schoof. De sneeuwschuiver werd bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Veere.


De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om het slachtoffer te bevrijden. Het lukte de brandweer rond 6.30 uur de man te bevrijden, welke vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht.

Gezien de kritieke toestand van de 20-jarige bestuurder is op verzoek van het ambulancepersoneel door de politie bloed gehaald bij de spoedeisende hulp. De weg is lange tijd afgesloten geweest vanwege de bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
 
De politie heeft vrijdagmorgen ook een waarschuwing afgegeven voor spiegelgladde wegen in heel Zeeland door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwduinen. De sterke noordoostenwind blaast de sneeuw die er nog ligt over de weg heen.

De politie roept mensen om niet de weg op te gaan, tenzij dat echt moet. Vanuit de hele provincie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zo’n 25 meldingen van aanrijdingen binnen gekomen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Noord bevelander (24-12-2010 om 11:39)
Ze doen hun best hoor de mannen op de strooiwagens en sneeuwschuivers. Rijgedrag wat aanpassen zou ook niet verkeerd zijn en dan zeg ik niet dat het in deze situatie aan het rijgedrag ligt, maar rij iedere dag over oostwestweg en wordt regelmatig ingehaald door roekeloze rijders.
Rene (24-12-2010 om 11:17)
@niet begrijper op het eiland Tholen was vanmorgen een ongeval gebeurd door de gladheid. daar dor zijn er 2 schuivers gelijk richting het ongeval gekomen. dus ik denk dat je die hebt zien rijden. en als je het zo goed weet zie ik je vanavond bij firma koopman dan mag je zelf komen schuiven
Alfred (24-12-2010 om 11:06)
Je ziet zo'n wagen (elke wagen) toch rijden vanuit de verte, hoe krijg je dit dan voor elkaar?
Souburger (24-12-2010 om 10:05)
Toch te gek dat we hier in NL een overheid hebben die met 2 maten meet. Als er overal flitspalen worden neergezet wordt dat 'zogenaamd' gedaan om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Maar genoeg zout inkopen en strooien is kennelijk te duur anders was het niet op! Beetje dubbel niet?..
Meisje (24-12-2010 om 09:25)
Oh wat erg! Er wordt maar geroepen dat er niets aan de wegen gedaan wordt, maar dan gebeurd dit! Bewijs dat er toch zoveel mogelijk gedaan wordt om de wegen begaan baar te houden. Vreselijk, sterkte en beterschap voor de gewonde, sterkte voor de bestuurder van de sneeuwschuiver.
Niet begrijper (24-12-2010 om 09:01)
Ik begrijp niet dat vannacht de sneeuwschuivers rijden en NIET schuiven... Ik heb het zelf gezien. 2 stuks op het eiland Tholen... Er lagen overal sneeuwduinen en ze reden er gewoon overheen.. Snapt u het nog ? Ik niet. : ( Raar dat er dan 25 ongelukken zijn in 1 nacht...
Cookie-instellingen beheren