Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten later vandaag en morgen veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Bekentenis zaak dood Vlissinger

Toegevoegd: 24-12-2010, 11.41 uur
Het politie-onderzoek rond de woning in Vlissingen.
Het politie-onderzoek rond de woning in Vlissingen.
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Er is een doorbraak in de zaak rond het overlijden van de 36-jarige Joost van der Linden uit Vlissingen. Een verdachte heeft een bekentenis afgelegd, zo heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekend gemaakt.


Van der Linden werd maandag 11 oktober dood aangetroffen in een woning aan de Dordtsmansstraat in Vlissingen. Dat gebeurde nadat alarm was geslagen over een gaslucht bij het pand. Na uitgebreid onderzoek bleek het stoffelijk overschot te zijn van de 36-jarige Van der Linden. Er werd niet uitgesloten dat sprake was van een misdrijf en zodoende werden twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Op 5 november werden in Eindhoven twee verdachten aangehouden, een 25-jarige vrouw en een 43-jarige man, beide afkomstig uit Vlissingen. De verdachten blijven vastzitten en worden verdacht van diefstal met geweld de dood tot gevolg hebbende.

Eén van de twee verdachten heeft haar betrokkenheid aan de politie bekend, zo is vandaag bekend gemaakt.

Zie ook:
- 06/11/2010: Arrestaties in zaak dode Vlissinger
- 13/10/2010: Identiteit dode man bekend
- 12/10/2010: Politie: 'Doodsoorzaak onbekend'
- 12/10/2010: Dode gevonden in woning Vlissingen


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (24-12-2010 om 18:18)
Levenslang gevangenis zonder tv en dergelijke luxe wat een smerige laffe daad wie weet wat ze hem nog meer aangedaan hebben wens de nabestaanden erg veel kracht om hier mee te kunnen leven zeker als ze eens met de daders worden geconfronteerd in een rechtzaak niet te bevatten
Marga (24-12-2010 om 17:34)
Precies zij hebben het leven van Joost afgepakt dus verdienen zij om nooit meer vrij rond te mogen loopen. Want ze hebben gewoon maar even een onschuldige jongen van 36 jaar dood gemaakt! Arme Joost en arme familie die Joost voor goed kwijt zijn.
Jeroen (24-12-2010 om 16:25)
Wat een vreselijke berichten zo kort op de feestdagen..ik vind het super zuur voor de nabestaanden en wil deze nogmaals super veel sterkte wensen. De daders een jaar of 50 vast zetten zonder vervroegde vrijlating.
Loes (24-12-2010 om 13:22)
Levenslang vasthouden,wat een afschuwelijk daad,zou schandalig zijn na een jaar weer vrij te zijn.