Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 332 km

Traumahelikopters binnenkort ook 's nachts inzetbaar

Toegevoegd: 26-04-2005, 09.48 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
ROTTERDAM - De mobiele medische teams in Nederland, de zogenaamde MMT's gaan binnenkort ook 's avonds en 's nachts vliegen. Tot op heden was dit niet mogelijk.


Al jarenlang wordt gesproken over de inzetbaarheid van de mobiele medische teams, die zich overdag meestal door middel van traumahelikopters ter plaatse gaan bij zware ongevallen. 's Avonds en 's nachts vlogen de helikopters echter niet vanwege de hogere kosten.

Minister Hoogervorst van volksgezondheid heeft echter gisteren, maandag, besloten dat er ongeveer 2,5 miljoen euro extra beschikbaar komt om de zogenaamde nachtvluchten van de traumahelikopters in Nederland mogelijk te maken.

Nederland beschikt over vier traumahelikopters: één in Rotterdam, één in Nijmegen, één in Amsterdam en één in Groningen. Zeeland behoort tot het verzorgingsgebied van de Rotterdamse traumahelikopter. In onze provincie is echter ook de traumahelikopter uit het Belgische Brugge inzetbaar. De vluchten van deze traumahelikopter zijn onder andere door financiële steun van de Rabobank Zeeuws-Vlaanderen in stand gehouden.

Rotterdam en Amsterdam beschikken overigens sinds begin dit jaar over een nieuwe helikopter. Deze mobiele medische teams beschikken nu over een Eurocopter EC-135 T-2. Voorheen vlogen de Rotterdamse en Amsterdamse teams met een Bölkow-105.

De helikopters zouden binnen enkele maanden ook 's nachts moeten kunnen vliegen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren