Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Ontvoerder blijft vastzitten

Toegevoegd: 27-12-2010, 20.02 uur - Update: 30-11-2016, 16.24 uur
Door: Roland de Jong

DEN BOSCH - De 24-jarige P. van E uit Ossendrecht die vastzit voor de verkrachting en ontvoering van een 13-jarig meisje blijft ook daadwerkelijk in de cel zitten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald.


Het 13-jarig meisje fietste woensdagmorgen 16 december 2009 rond 07.30 uur over de Moerkantsebaan naar haar school in Bergen op Zoom toen ze werd ontvoerd door een voor haar onbekende man. Hij nam haar mee in een witte personenauto en verkrachtte haar. Enige tijd later bracht de ontvoerder het meisje naar het waterzuiveringstation in Rilland. Daar kreeg ze, totaal hulpeloos, nog enkele klappen van de aanrander. Het meisje rolde van de dijkweg en bleef voor dood achter. De man ging er hierna vandoor. 

In februari van dit jaar wist de politie de Ossendrechter aan te houden. Van E. bekende in februari schuld. Dat deed hij nadat zijn DNA matchte met speeksel dat op het lichaam van het meisje was gevonden. De man erkende daarna dat hij het meisje bij hem thuis had verkracht. Uiteindelijk zou diezelfde woning naar de dader hebben geleid. Het meisje zou een erg gedetailleerde beschrijving van de woning hebben gegeven waarmee de man uiteindelijk kon worden opgespoord.

In augustus werd er uitspraak in de zaak gedaan. De advocaat van de verdachte had bij het Hooggerechtshof in Den Bosch echter aangedrongen op vrijlaten van zijn cliënt omdat de uitspraak per abuis al enkele uren door jusitie zelf op internet was gepubliceerd voordat deze daadwerkelijk door de rechter was uitgesproken. Aanvankelijk was de man niet in hoger beroep gegaan, maar vanwege de publicatie ging de verdachte toch in beroep.

De verdachte werd dag veroordeeld tot 5 jaar cel en tbs. Hij zal na de uitspraak van vandaag dus gewoon zijn straf moeten uitzitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezorgde papa (29-12-2010 om 23:03)
Als je 24 bent en al tot zulke daden overgaat vraag ik me af welke Instelling nog de juiste is. Het enige dat we hier doen is praten en praten en praten..En zij zitten te denken te denken en te denken wat ze gaan doen op hun proefverlof of als ze vrij zijn.. 5jaar w8en om 12 jaar te zitten.
Mar (29-12-2010 om 19:25)
Juist VdVonck, Ben het helemaal met je eens. Die advocaat doet gewoon zijn werk; het betekent niet dat hij er persoonlijk ook zo over denkt! En idd, die man is gestoord, en moet opgenomen en indien mogelijk behandeld worden.
VdVonck (29-12-2010 om 17:56)
Mijn partner is juriste en heeft ook personen moeten verdedigen die zij (schande dat ik het zeg) liever dood dan levend zou zien. Smerige wereld? Misschien, maar iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Deze man is gewoon duidelijk geestesziek en moet daarvoor opgenomen worden.
S (huijbergen) (29-12-2010 om 08:41)
Mooi zo, opsluiten de hap. Voor mij had het langer gemogen gezien de verdere plannen die deze zieke geest had met dit meisje
Thomas (28-12-2010 om 16:59)
Als de persoon d.m.v. DNA materiaal schuldig is gevonden aan zulk soort feiten, moeten ze hem als menselijk "proefdier" gebruiken. Kijken of hij tegen enge ziektes kan... dat zal hem leren!
F (28-12-2010 om 16:07)
@bezorgde papa; idd. Wát een vieze klootviool bah! Een meisje van 13jaar, das gewoon nog een kind, ziek! En dat zo'n advocaat dan probeert om die zieke geest op vormfouten vrij te krijgen is helemaal te bizar voor woorden, zo iemand kan toch niet rustig slapen?? Smerige wereld, walg ervan.
Cookie-instellingen beheren