Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 113 km

Dronken schipper is weg kwijt

Toegevoegd: 30-12-2010, 11.52 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op de Oosterschelde bij Schouwen-Duiveland is woensdag een 58-jarige schipper van een binnenvaartschip aangehouden die twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hoorde omstreeks 14.30 uur over de marifoon, dat de schipper van een binnenvaartschip meldde dat hij zijn schip ten anker ging brengen. Het was volgens de schipper te mistig om door te varen en hij wist ook niet precies waar hij zich bevond.


De Waterpolitie ging bij het schip aan boord om te kijken of op de een of andere manier hulp geboden kon worden. De agenten kregen daar echter de indruk dat de schipper alcohol had genuttigd. De blaastest bevestigde dit. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek na de ademanalyse dat de schipper 1.0 promille alcohol in zijn bloed had.

Tegenover de Waterpolitie bevestigde de schipper het gebruik van alcohol. Hij zou die dag en ook de avond er voor enkele biertjes gedronken hebben. De kreeg schipper naast een proces-verbaal een vaarverbod van vier uur opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koen (31-12-2010 om 00:29)
Als er stond dat hij 8x toegestane hoeveelheid had genuttigd, heeft ie recht op gepaste straf. Maar ik denk dat 2x toegestane hoeveelheid, weinig tot geen invloed heeft. Bij mij in ieder geval!
Bas (30-12-2010 om 22:23)
RE:twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. is niet goed... maar Ben je dan meteen dronken ?
Mark (30-12-2010 om 20:40)
HAHA dus toch voor anker !!!! Maar hoe je het wendt of keert er hoort geen alcohol in welk verkeer dan ook
K (30-12-2010 om 17:35)
Waarom wordt net als bij de auto het rij/vaarbewijs niet ingetrokken? bij een ongeluk met een schip is de schade altijd groot
Judge dredd (30-12-2010 om 16:19)
Dronken schipper baan en vaarbewijs kwijt, zou er moeten staan.
Cookie-instellingen beheren