Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 78 km

Politie: 'Tot nu toe rustig'

Toegevoegd: 31-12-2010, 13.50 uur - Update: 31-12-2010, 19.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Oudejaarsdag verloopt tot nu toe rustig. Er zijn enkele kleine brandjes en meldingen van vuurwerkoverlast, maar tot nu toe valt het aantal meldingen mee. Dat zegt de politie.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zijn er tot nu toe niet veel meer brandweerinzetten dan gebruikelijk op oudejaarsdag. Vandaag woedden al op meerdere plaatsen brandjes. Ook gisteren was het raak. Tot nu toe kwamen meldingen uit onder meer Borssele, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Oost-Souburg, Baarland, Vlissingen, Meliskerke, Renesse en Aagtekerke.


Rond twee uur kwam de melding binnen van een brand aan de Krab in Yerseke. Volgens de politie leek er eerst sprake te zijn van een binnenbrand, maar bleken er uiteindelijk enkele auto's in brand te staan. Of het ging om sloopauto's is niet bekend.

De eerste meldingen van schade komen inmiddels ook binnen. Zo werd bij het politiebureau in Kapelle vannacht een glazen deur opgeblazen.

Update: Ook rond 15.30 uur sprak de politie nog van een rustige situatie.

Volg ook de actuele updates op ons officiële Twitterkanaal. Heeft u foto's van brandjes? Stuur ze in!

OVERZICHT ARTIKELEN JAARWISSELING? KLIK HIER!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Judge dredd (1-1-2011 om 09:56)
@ yuki, vind u een kind van 13 met een lawine pijl normaal dan ? Verder hoef ik niets toe te voegen./
Yuki (31-12-2010 om 17:59)
@Judge dredd: doe even normaal man. Als een kind van 13 een lawinepijl op de politiebureau afknalt dan heb je dit effect. Ik praat de daad verder niet goed maar het enigszins in perspectief plaatsen kan geen kwaad. Heeft niets met terrorisme te maken.
Chick en duck (31-12-2010 om 16:12)
Wat nou rustig? Zijn we nou gek geworden dat we dit accepteren en rustig noemen? De ellende begon in november al en ik kan een aanslag op het politiebureau niet onder de noemer rustig vatten. Juist Tommie, ook ik wens de hulpverleners bij voorbaat veel succes en sterkte de komende nacht en dagen.
Judge dredd (31-12-2010 om 15:40)
Was het bij een deens nieuwsblad de voordeur eruit geblazen dan was het wel een ander verhaal. Maar het is maar een nederlands politie bureaux, dus, foei kwajongens ! en niet meer doen hoor. De autoriteit druipt er vanaf hoor. (wat een land)
A. (31-12-2010 om 14:44)
En een opgeblazen pinautomaat, containerbrand... In mijn ogen is dat niet rustig. Tuurlijk, het kan altijd erger, maar we zijn kennelijk al blij als er nog dingen over zijn die niet opgeblazen of in de brand gestoken worden. Zijn we dan niet een beetje te snel tevreden?
Anoniem (31-12-2010 om 14:35)
@judge dredd Bomaanslag? waar dan? was toch alleen een deur eruit in kappelle...
Cookie-instellingen beheren