Weerbericht:
Vandaag enkele buien, komende nacht mist
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 418 km

Lijk gevonden op begraafplaats

Toegevoegd: 02-01-2011, 16.27 uur - Update: 02-01-2011, 18.27 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Op de begraafplaats in Oost-Souburg is het stoffelijk overschot van een man gevonden. Dat heeft de politie bevestigd.


Het lichaam werd even voor drie uur ontdekt tussen de graven. Degene die het lichaam vond, durfde niet te kijken of de persoon nog in leven was. De gealarmeerde politie heeft samen met  een opgeroepen ambulanceteam geconstateerd dat er inderdaad een stoffelijk overschot lag.

De technische recherche is na de bizarre ontdekking een onderzoek gestart op de begraafplaats aan de Molenweg. De Zeeuwse politie liet rond 18.20 uur weten een vermoeden te hebben van de identiteit van de man. De informatie over de mogelijke identiteit wordt op dit moment nagetrokken.

Er is nog geen uitsluitsel over de doodsoorzaak. Totdat duidelijk is wat er precies is gebeurd, behandelt de politie de begraafplaats als een plaats-delict. Dat houdt concreet in dat de begraafplaats inmiddels is afgezet met rood-wit linten. Ook is de poort van de begraafplaats inmiddels door de politie gesloten.

Even voor zes uur arriveerde een rouwauto om het stoffelijk overschot over te brengen naar een mortuarium. Het onderzoek ter plekke lijkt te worden afgerond.

De zaak doet denken aan de dood van de 42-jarige Vlissingse Ilonka Toth. Zij werd in juli 2008 levenloos aangetroffen op de begraafplaats aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Toth bleek om het leven te zijn gebracht met een marmeren grafrand. In december 2009 werd de 54-jarige Vlissingse verdachte in de zaak geheel conform de eis tot twaalf jaar cel veroordeeld.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edward dierickx (5-1-2011 om 05:40)
Onze vader piet dierickx gestorven 02-01-2011. Iedereen bedankt voor de reacties op de advertentie van uit de zoons. Vriendelijke groeten en wie weet tot ziens. Edward jeffrey en rinardo dierickx en familie.
D. (3-1-2011 om 17:34)
Jeffrey , Edward en Rinardo heel veel sterkte gewenst de komende tijd . Gecondoleerd D & D.
Gasman (3-1-2011 om 10:08)
Edward Rinardo en Jeffrey, niet tegeloven.. voor de kerst zat ik nog samen met winnie en Rinardo rond de tafel, erg vreemd allemaal dat het zo moet gebeuren, net na oud en nieuw vlak na zijn verjaardag gecondoleerd namens onsen heel veel sterkte grtz je weet wel wie
Benjamin v Ginkel (3-1-2011 om 08:26)
Damned Ed en rinardo het zit jullie weer lekker mee he... heel veel sterkte met het verlies van jullie vader . tis bijna niet te geloven...
Loes (3-1-2011 om 06:53)
Te griezelig voor woorden,ze komen er wel uit wat gebeurd is.
Adam (2-1-2011 om 23:47)
Dit is echt heel erg! Veel sterkte aan de familie.
Cookie-instellingen beheren