Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Snelrechtzittingen oud-en-nieuw van start

Toegevoegd: 04-01-2011, 15.54 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft dinsdag tijdens een snelrechtzitting zeven Zeeuwen straffen opgelegd variërend van een boete en taakstraffen van zeventig tot tweehonderd uur, al dan niet gecombineerd met huisarrest tijdens de volgende jaarwisseling.

De mannen, in de leeftijd van twintig tot veertig jaar kregen deze straffen opgelegd in verband met ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling. Het Openbaar Ministerie had zwaardere straffen geëist.


Een 20-jarige Vlissinger kreeg voor het uitschelden van een agent een boete van zeshonderd euro opgelegd. Een 22-jarige Terneuzenaar , die een agent voor 'vuile racist' had uitgemaakt werd veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur waarvan vijftig voorwaardelijk plus huisarrest.

Twee Vlissingse vechtersbazen (28 en 40) kregen een taakstraf van 160, respectievelijk 120 uur plus eveneens huisarrest. Overigens is van die taakstraf veertig uur voorwaardelijk.

Drie jongemannen uit Schoondijke, Breskens en Oostburg die in Breskens met illegaal, zwaar vuurwerk twee afvalcontainers opbliezen werden veroordeeld tot taakstraffen van zestig en zeventig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk.

Vrijdag 7 januari staan drie mannen terecht die worden verdacht van mishandeling en het afschieten van een vuurpijl in de richting van een agent.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Esther Oesterholt (6-1-2011 om 14:56)
De politie hier noemt een knokparij van niks tegenwoordig al snel een poging tot doodslag of zware mishandeling. Vroeger werd het boontje komt om zijn loontje genoemd. Lijkt wel of de jacht op de kleintjes geopend is, vindt het een stel azijnpiesers, ga drugsdealers vangen ofzo!
Ikke (6-1-2011 om 08:55)
@Jk: er zal wel een reden zijn waarom die agenten zo deden. Maar jullie denken dat jullie alles kunnen maken maar als er dan iets van word gezegd is een ander ineens een vuile racist??? Ik ben zo vaak op stap geweest maar nog nooit opgepakt hoor, dat zegt ook al iets toch?
Jk (5-1-2011 om 21:28)
Ik stond erbij toen die 22-jarige terneuzenaar opgepakt werd. Die agent die deed echt racistisch. Hij zei tegen die man dat hij een hekel had aan die buitenlanders. Ik kan mezelf hier zo enorm kwaad om maken, maar je staat machteloos, want wat de politie zegt, is altijd waar. Niet dus.
Jefry (5-1-2011 om 18:52)
Agenten geeft niks, die geven niks geen respect dus krijgen ze dat ook niet terug,... wat een onzinnig gebazel hierboven,... ben het eens dat ze de rotzakken aan moeten pakken, maar er is genoeg sprake van machtsmisbruik,....
Mar (5-1-2011 om 17:23)
@ Hulpverlener: Ik ben het helemaal met je eens! Heel hard aanpakken die zooi! Van hulpverleners en agenten blijf je af! Zelfs ambulance en ziekenhuispersoneel is tegenwoordig niet veilig meer. Te gek voor woorden!
Mar (5-1-2011 om 17:16)
@A: Ja, idd. het lijkt wel of ze aan de overkant een veel mildere strafmaat hanteren dan boven de Schelde. Meer eenheid in het uitdelen van straffen zou het allemaal wat begrijpelijker maken!
Cookie-instellingen beheren