Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man overdag overvallen in woning

Toegevoegd: 05-01-2011, 23.15 uur
Door: Manfred Berrevoets
ARNEMUIDEN - Vanmiddag rond 15.30 uur is een 50-jarige man uit Arnemuiden in zijn woning overvallen door twee mannen.

Rond genoemd tijdstip kreeg de bewoner van een vrijstaande woning aan de De Verlengde Weg naar Veere (gelegen tussen Arnemuiden en de sluizen in Veere) bezoek van twee keurig uitziende mannen. Hij opende de deur en voordat hij het wist werd de bewoner vastgebonden en mishandeld door de twee onbekenden.


De overvallers doorzochten de woning, maar namen alleen wat kleine voorwerpen met zich mee. Wat die voorwerpen zijn wil de politie, om het onderzoek niet te verstoren, niet vertellen. Hierna zijn de overvallers weer vertrokken. Na ongeveer twintig minuten wist het slachtoffer zichzelf te bevrijden en is hij naar buren gegaan waar hij hulp heeft gevraagd.

De Zeeuwse politie is direct met een onderzoek gestart. Er zijn sporen afgenomen door de technische recherche en er is een aangifte opgenomen van de overvallen man.

Getuigen gezocht
Vanwege de ligging van de woning, aan een doodlopende weg, vlakbij een scoutingscentrum bij het Veerse Meer, in de nabijheid van een wandelgebied, vermoedt de politie dat beide overvallers met een voertuig naar de plaats delict zijn gekomen.

Omdat het een druk wandelgebied betreft, er komen daar nogal wat mensen die hun hond op die plek uitlaten, hoopt de Zeeuwse politie dat er mensen zijn die iets ongebruikelijks hebben gezien op of omstreeks het tijdstip van de overval.

Getuigen die op genoemde plek waren rond het tijdstip van de overval worden dan ook verzocht zich te melden bij de Zeeuwse politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kan met Meld Misdaad Anoniem gebeld worden op het telefoonnummer 0800-7000.

De beide overvallers waren netjes gekleed en zagen er zeer verzorgd uit. Zij waren tussen de 25 en 35 jaar oud. De ene overvaller had een blanke huidskleur en de ander was donker getint.

Als gevolg van deze overval, die gepaard ging met een mishandeling, is het slachtoffer lichtgewond geraakt. Nadat hij zich onder behandeling van een dokter had gesteld, kon het slachtoffer weer naar huis.

Zie ook:
- Ons dossier 'Overvallen in Zeeland'


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boko (7-1-2011 om 13:43)
@ huisvrouwen Ja als de wetgeving veranderd en ze moeten 1 jaar langer zitten als ze zoiets doen hadden ze het vast niet gedaan. En het geld hebben we er niet voor! Nee, maar met oud en nieuw 100 agenten achter jongens aan laten gaan hebben we wel het geld voor. Slimmere verdeling van de kosten kunnen zorgen voor een regelmatige politie aanwezigheid in Arnemuiden die sneller kunnen reageren. Stel dat de man de politie had kunnen bellen.
E (6-1-2011 om 11:59)
Ketting op je voordeur en geen mensen binnen laten die je niet kent! Laat vreemden met een smoes zich legitimeren dan kiest het tuig vaak het hazepad
M (6-1-2011 om 11:23)
Waar moet het allemaal naar toe. Je kunt op den duur je deur niet meer open doen ,want niemand kun je haast niet meer vertrouwen IK hoopdat ze de daders snel te pakken krijgen De man wens ik sterkte toe
Dima (6-1-2011 om 09:59)
Sterkte voor dit [ zoveelste ...] slachtoffer ! @Boko , doe je beklag niet over het corps politie maar over en bij de regering van ons land , door slap beleid en wetgeving wat betreft straffen loopt alles nu zo als het loopt ! Weing kans dat er nog iets gaat verbeteren in dit land.
`claudia (6-1-2011 om 09:56)
Ongelooflijk , je voelt je toch nergens veilig meer. maar moeten ze op elke hoek van de straat een agent zetten? en wie gaat dat betalen? De politie wil die mannen ook graag pakken hoor. Ik wens de man erg veel sterkte. Wat ik die mannen wens, kan ik hier niet typen :-)
Irene (6-1-2011 om 09:54)
(2/2) Maar dat wil niet zeggen dat ik het heel erg vind wat deze man overkomen is, ik hoop dat hij dit kan verwerken! Hoop dat de schoften snel opgepakt kunnen worden..
Cookie-instellingen beheren