Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtszaak na ongeluk in Goes

Toegevoegd: 06-01-2011, 13.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tegen een 20-jarige Goesenaar is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van achttien maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.

De jongeman reed op Koninginnedag vorige jaar met zijn auto  over de 's-Heer Hendrikskinderenstraat in Goes en vond dat hij werd opgehouden door twee fietsers die voor hem reden. Volgens verklaringen zou de Goesenaar op een afstand van 20 tot 50 centimeter achter de fietsers zijn gaan rijden om hen tot 'ritsen' aan te sporen.


Toen de fietsers uiteindelijk achter elkaar gingen rijden gaf de Goesenaar gas en reed hij tegen de achterkant van een van de fietsen aan. In de visie van de officier van justitie was dat poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel plus doorrijden na een ongeval. Advocaat H. Dunsbergen merkte op dat die kwalificatie wel erg zwaar was aangezet en meende dat zijn cliënt slechts een verkeerde inschatting had gemaakt.

Daarnaast constateerde hij dat de schade aan de fiets vrijwel nihil was geweest, er zelfs geen foto van was gemaakt en dat de fietsers voor hun verklaringen waren opgenomen nog met elkaar over het incident hadden overlegd. Dunsbergen vond dan ook dat de Goesenaar in ieder geval moest worden vrijgesproken van de poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel.

Uitspraak 20 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (7-1-2011 om 10:34)
En Vlissinger: Als jij alle advocaten wil opsluiten mag jij je eigen verdediging gaan voeren. Ben benieuwd hoe jij dit zou doen als jij die automobilist was. Leg dat maar eens uit.
Mar (7-1-2011 om 10:28)
@Vlissinger: Advocaten Opsluiten? Criminelen Beschermen? Blijkbaar heb je enige moeite met dingen in de juiste proporties te zien! De fiets is nauwelijks geraakt, en van een ongeval is geen sprake!Verder zijn advocaten ervoor om het belang van hun client zo goed mogelijk te dienen, snap je?
K (7-1-2011 om 10:24)
Ik snap niet dat iemand zijn werk kan maken van het beschermen van criminelen/wegpiraten. een fietser is nu eenmaal een beschermde weggebruiker, rijd je er een aan moet je kunnen bewijzen dat je alles hebt gedaan om het te voorkomen,dat heeft deze automobilist niet gedaan, hij gaf gas ipv te remmen
Inschattingsfout (6-1-2011 om 19:08)
Het is pas een inschattingsfout iemand die niet eens het verschil kan zien tussen 20 cm en minimaal toch 2 meter zijn rijbewijs te laten behouden. maar blijkbaar moet het allemaal maar weer kunnen. ach, al ben je stekeblind en dronken, dan was dat een foutje. zand erover maar weer. belachelijk !
Laurens J (6-1-2011 om 18:31)
Ik vind deze strafeis redelijk zwaar als ik het vergelijk met andere zaken waarbij snelrecht is toegepast met dubbele straffen. daar kwamen mensen er na een mishandeling, het opblazen van dingen en het gooien van voorwerpen naar politie er met 70 uurtjes taakstraf vanaf.
Kees (6-1-2011 om 18:15)
Wat een onzin, fietsers kunnen zich heel erg aanstellen. Ik maak regelmatig mee dat fietsers er om vragen, ze kunnen niet fatsoenlijk fietsen. Straf ligt aan de hoge kant voor iets als dit.
Cookie-instellingen beheren