Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overvallen op Google Maps

Toegevoegd: 06-01-2011, 14.23 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie Zeeland geeft vanaf heden via een kaart op Google Maps informatie over overvallen. De site is al een tijdje actief, maar sinds vandaag is de site ook officieel online.


Voortaan staan bijzonderheden van een overval op een plattegrond van Google Maps. Denk hierbij aan plaats, adres, datum en bijzonderheden van het onderzoek. Op de kaart is in één oogopslag duidelijk welke onderzoeken van het afgelopen half jaar zijn opgelost en waaraan de politie nog werkt. “We tonen dit overzicht om betrokkenheid van burgers en bedrijven te stimuleren. Hopelijk draagt hun hulp en alertheid bij tot het voorkomen en oplossen van overvallen.”

Achterdochtig
De politie vraagt burgers alert en gelijktijdig achterdochtig te reageren bij verdachte situaties. “Doe niet zonder nadenken de deur open. Een handig hulpmiddel is een veiligheidsketting op de deur. Doe als het donker wordt ook de gordijnen dicht. Wees niet loslippig over uw bezittingen.”

Signalement
Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. Bij spoed is 112 natuurlijk het vereiste nummer. De politie is alert, maar kan hulp goed gebruiken. “Onthoud de kenmerken van de dader(s) en een eventueel kenteken van de auto. Een goed signalement kan de politie helpen de dader te achterhalen.”

Klik hier voor de Google Maps-kaart

Zie ook ons dossier 'Overvallen in Zeeland'


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (7-1-2011 om 11:25)
Wees niet loslippig, tja de meeste mensen pronken juist graag met wat ze hebben, als bewijs hoe goed ze zijn. het wordt trouwens inderdaad steeds belangrijker de deur niet direct open te doen, je hoort steeds vaker van hele brutale en gewelddadige overvallen bij mensen thuis.
Frans (7-1-2011 om 09:17)
Toch handig, kan de ene inbreker zien of hij concurrentie heeft van een andere.
Kees (6-1-2011 om 19:35)
"We tonen dit overzicht om betrokkenheid van burgers en bedrijven te stimuleren. Hopelijk draagt hun hulp en alertheid bij tot het voorkomen en oplossen van overvallen.” Waarom staan er dan opgeloste zaken op, volgens mij is dit strijdig met de privacywetgeving
Yanex.ru (6-1-2011 om 18:48)
Hee, dat is handig, zo kunnen de criminelen precies zien waar de minste pakkans is. goed bedacht zeg.
Cookie-instellingen beheren