Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 35 km

Straffen na jaarwisseling

Toegevoegd: 07-01-2011, 15.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg stonden vrijdag enkele personen voor de rechter die waren aangehouden tijdens de jaarwisseling.

De politierechter legde een twintigjarige Middelburger conform de eis een gevangenisstaf van vier weken en een taakstraf van 150 uur op. Tijdens de jaarwisseling gooide de Middelburger flessen en vuurwerk naar brandweerlieden die in Middelburg bezig waren een stapel brandende autobanden te blussen.


Een achttienjarige jongeman uit Meliskerke, die in Aagtekerke vuurwerk in de richting van agenten gooide kreeg daarvoor een taakstraf van 150 uur waarvan dertig uur voorwaardelijk. Ook in deze zaak vonniste de politierechter conform de eis.

Een 42-jarige man uit Kortgene, die zich na wat strubbelingen in een café in Goes had verzet tegen de aanhouding door de politie werd daarvoor veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur waarvan dertig uur voorwaardelijk. De officier van justitie had méér geëist.

Naast de opgelegde straffen kregen de drie voor de volgende jaarwisseling huisarrest opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
G-j (8-1-2011 om 20:09)
Gloof mij maar als je week gezete eb daje dr dan wel van eb geleerd orh! dat is totaal geen pretje! die jongen doet zoiets nooit meer!
Robin (8-1-2011 om 16:42)
Los staand van het feit dat ik het er mee eens ben dat je geen vuurpijlen op politie moet afvuren. lekker een taakstraf laten doen in een brandwonden centrum mischien dat ze dan een andere kijk krijgen op wat vuurwerk met je doet als het fout gaat.
Robin (8-1-2011 om 16:41)
Als de rechtbank in middelburg echt zou luisteren naar al die onzinnige ideeen van jullie kunnen we met zen allen maar meer belasting gaan betalen om zulke mensen tehuisvesten tussen de feestdagen.. hoe ver zin je het van de 23e tot na de feestdagen??
Dorpsbewoner (8-1-2011 om 07:58)
Niet iedereen weet hoe 'huisarrest' wordt gecontroleerd. Een persoon krijgt dan voor de geldende periode een enkelband, zodra hij 20 meter van zijn huis gaat, krijgt de meldkamer een seintje.De politie kan hem dan makkelijk traceren en ophalen, want de enkelband blijft overal te volgen!
Hennie (7-1-2011 om 19:52)
Huisarrest? Wie gaat die malloten controlern? Opsluiten van 23 december tot 3 januari! De enige juiste oplossing! Mietjesgerecht.
Johny (7-1-2011 om 16:54)
Huisarrest uitbreiden tot de komende 10 jaar. Boetes werken niet.
Cookie-instellingen beheren