Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Ernstig ongeluk Tholen

Toegevoegd: 10-01-2011, 11.16 uur - Update: 10-01-2011, 21.58 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - Bij een reeks ongelukken door gladheid zijn vanochtend enkele mensen gewond geraakt. In Tholen vond een ernstig ongeval plaats.

Rond 07.35 uur vonden op de Oud Vossemeersedijk (N653) meerdere aanrijdingen plaats. Er reden meerdere auto's van de dijk. Eén van de ongelukken kreeg een opmerkelijke wending toen na korte tijd een tweede auto botste op een voertuig dat al beneden lag. Een 51-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen raakte door gladheid van de weg en kwam onderaan de dijk op een fietspad tot stilstand. De vrouw raakte niet gewond en stapte uit om de hulpdiensten te bellen.


Op dat moment raakte op ongeveer dezelfde plek een 23-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen van weg en reed de dijk af. Hier botste haar auto tegen de auto van de 51-jarige vrouw. De 51-jarige vrouw, die nog bij haar voertuig stond, werd hierbij zelf ook aangereden en belandde hierdoor in een sloot. De 51-jarige vrouw is per ambulance, met letsel aan haar borstkas en long, overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam.

Ook de traumahelikopter en de brandweer kwamen ter plaatse. De 23-jarige vrouw is met nekklachten per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Lievensberg in Bergen op Zoom. De politie heeft ter plekke een onderzoek gedaan. Burgemeester Nuis kwam ook ter plaatse. De weg was enige tijd afgesloten. Na het ongeluk is ter plekke extra gestrooid.

Verspreid over de provincie vonden zeker twaalf ongelukken plaats als gevolg van de gladheid. In de meeste gevallen was er alleen blikschade. Naast het ongeluk in Tholen vond alleen in Koudekerke ook een ongeluk plaats waarbij sprake was van letsel. Hier reed rond 09.55 uur een busje in een sloot op de Rondweg Koudekerke, de N288. De chauffeur van het busje en zijn drie inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Blikschade
Op de Oost Westweg in Wissenkerke reed een auto door de gladheid de sloot in. Er was alleen materiële schade. Terwijl agenten bij dit verkeersongeval stonden raakte een auto die op de andere weghelft reed in de berm en kwam hier vast te zitten. Door de takelwagen, die er al was voor het eerste ongeval, is de auto uit de berm getrokken waarna de bestuurder zijn weg kon vervolgen.

Een derde auto gleed enige tijd later in een bocht op de Oost Westweg van de weg en kwam in een greppel tot stilstand. Op de Wemeldingse Zandweg in Wemelding gleed ook een auto de sloot in.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sneeuw (10-1-2011 om 17:57)
Niks ten nadele van de strooiers. Wist idd niet dat er al gestrooid was. Excuus. Wat ik er mee wil zeggen is dat er in nederland op een verkeerde manier geld uitgegeven wordt. En ja @ Ik , de kranten heb ik gevolgd. Heb zelf een eigen zaak en heb ook zelf voor zout gezorgd wat overal te koop is
M (10-1-2011 om 17:35)
@ F: dit is de doorgaande weg waar ook de lijnbus overheen moet, dus geen polderweggetje en er wordt gewoon gestrooid. Snelheid dus idd aanpassen.
Hulpverlener (10-1-2011 om 17:32)
Dit gaat nergens over, de weg was onverwachts glad. De slachtoffers reden niet onverantwoord, in een bocht doe je niet veel als je auto gaat glijden.
C (10-1-2011 om 16:56)
F; de auto staat op een fietspad, is van de dijk afgereden en dat is een provinciale weg waar normaal gesproken altijd gestrooid word, ik weet alleen niet of dat rond die tijd al gebeurd was. Sterkte voor de betrokkenen
Tholenaar (10-1-2011 om 16:51)
Vanmorgen (nog net voor het ongeluk) ben ik er langs gereden, er lag sneeuw/ijs op het wegdek dus je zag goed dat glad was en dat je je snelheid aan moest passen. Geen idee of er gestrooid was, ik neem aan dat dat wel is gebeurd maar dat het nog ingereden moest worden.
Kate (10-1-2011 om 16:48)
Wat een ondankbare baan is dat toch dat strooien, deze mannen rijden soms een hele nacht rond om te zorgen dat er zoveel mogelijk gestrooit wordt ( waar ze mogen strooien) terwijl de klagers zelf lekker in hun bed liggen. Ga ook eens een nacht met deze mannen op pad. Ik ben trots op ze!!
Cookie-instellingen beheren