Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk Tholen

Toegevoegd: 10-01-2011, 11.16 uur - Update: 10-01-2011, 21.58 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - Bij een reeks ongelukken door gladheid zijn vanochtend enkele mensen gewond geraakt. In Tholen vond een ernstig ongeval plaats.

Rond 07.35 uur vonden op de Oud Vossemeersedijk (N653) meerdere aanrijdingen plaats. Er reden meerdere auto's van de dijk. Eén van de ongelukken kreeg een opmerkelijke wending toen na korte tijd een tweede auto botste op een voertuig dat al beneden lag. Een 51-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen raakte door gladheid van de weg en kwam onderaan de dijk op een fietspad tot stilstand. De vrouw raakte niet gewond en stapte uit om de hulpdiensten te bellen.


Op dat moment raakte op ongeveer dezelfde plek een 23-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen van weg en reed de dijk af. Hier botste haar auto tegen de auto van de 51-jarige vrouw. De 51-jarige vrouw, die nog bij haar voertuig stond, werd hierbij zelf ook aangereden en belandde hierdoor in een sloot. De 51-jarige vrouw is per ambulance, met letsel aan haar borstkas en long, overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam.

Ook de traumahelikopter en de brandweer kwamen ter plaatse. De 23-jarige vrouw is met nekklachten per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Lievensberg in Bergen op Zoom. De politie heeft ter plekke een onderzoek gedaan. Burgemeester Nuis kwam ook ter plaatse. De weg was enige tijd afgesloten. Na het ongeluk is ter plekke extra gestrooid.

Verspreid over de provincie vonden zeker twaalf ongelukken plaats als gevolg van de gladheid. In de meeste gevallen was er alleen blikschade. Naast het ongeluk in Tholen vond alleen in Koudekerke ook een ongeluk plaats waarbij sprake was van letsel. Hier reed rond 09.55 uur een busje in een sloot op de Rondweg Koudekerke, de N288. De chauffeur van het busje en zijn drie inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Blikschade
Op de Oost Westweg in Wissenkerke reed een auto door de gladheid de sloot in. Er was alleen materiële schade. Terwijl agenten bij dit verkeersongeval stonden raakte een auto die op de andere weghelft reed in de berm en kwam hier vast te zitten. Door de takelwagen, die er al was voor het eerste ongeval, is de auto uit de berm getrokken waarna de bestuurder zijn weg kon vervolgen.

Een derde auto gleed enige tijd later in een bocht op de Oost Westweg van de weg en kwam in een greppel tot stilstand. Op de Wemeldingse Zandweg in Wemelding gleed ook een auto de sloot in.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henri (10-1-2011 om 16:18)
2/Bestuurders moeten leren dat het weer er altijd is en niet verwachten dat rijbewijs alleen geld met mooi weer!Je moet met korte pozen remmen en met schrikken niet vol op rem trappen (wat veel mensen doen) dat is FOUT.Afstand houden kan niet altijd dus niet raar sturen of remmen en GOED invoegen!
Henri (10-1-2011 om 16:14)
1/Glad en Sneeuw de schuld ? Waarom schrijft men altijd of zegt men op nieuws dat gladheid en sneeuwval oorzaak is van ongeval of de mist of harde regen/storm ? Mensen zijn zelf schuld. Ik zelf heb een slipcursus gevolgd en al 21 jaar ervaring als chauffeur, ook in sneeuw.Mensen remmen te hard!!!
Tolenaar (10-1-2011 om 16:10)
Hallo Sneeuw. Had van morgen niets met strooien te maken, moest van morgen eers ijs krabben, de straat wit van het vriesen, dus weet je van te voren dat het glad is, snelheid maar aanpassen dan, maar er zijn mensen die denken dat hun dit niet zal overkomen, ook al HEBBEN ze gestrooid, later EXTRA.
Jo (10-1-2011 om 15:41)
Ik zag de ambu die hier naar toe reed, hij had moeite om door de file bij de Vlaketunnel te komen. Dit is niet de eerste keer dat een ambu hier veel vertraging oploopt, het wordt tijd dat er een bypass komt voor hulpverleningsvoertuigen.
Zout (10-1-2011 om 15:39)
@sneeuw Eerst moeten er ongelukken gebeuren voordat mensen begrijpen dat het glad kan zijn als het vriest. Luister naar je eigen gezonde verstand. Niet of een ander wel of niet gestrooid zou kunnen hebben. Het kan je leven kosten.
@ sneeuw (10-1-2011 om 15:18)
Wat snap jij niet aan het strooibeleid in nederland? Hetzelfde als wat al die mensen met winterbanden niet snappen. Bij gladheid dien je je snelheid en rijgedrag aan te passen, je ramen allemaal ijsvrij te maken, wat bijna niemand doet, niet gelijk de schuld bij een ander proberen te leggen!
Cookie-instellingen beheren