Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 2 km

Nieuw team hoogtereddingen

Toegevoegd: 12-01-2011, 14.02 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - In februari start een nieuw team van Politie Zeeland en brandweer Terneuzen: het Rope Rescue Team. Dit team is speciaal inzetbaar op plaatsen waar hulpdiensten nu niet of onvoldoende kunnen werken, met name als het gaat om situaties op hoogte en bij diepte. Het team is het vierde Rope Rescue Team van Nederland. De samenwerking van politie en brandweer in dit Zeeuwse team is uniek.


Het team is niet alleen in Terneuzen, maar ook elders in Zeeland en eventueel zelfs daarbuiten inzetbaar. Voorbeelden van situaties waarbij het team ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld hulpverleningsituaties in hijskranen en hoge gebouwen of bij ongevallen in fabrieken. De inzet kan ook gebeuren in situaties waar hulp nodig is op diepte, bijvoorbeeld in de sluizenkelder van Terneuzen, in ruimen van schepen of bij incidenten in industriële schoorstenen.

Het team bestaat uit zestien personen: acht medewerkers van de brandweer Terneuzen en acht medewerkers van de politie. De laatste tijd zijn de teamleden reeds getraind en gecertificeerd voor het gespecialiseerde werk dat vooral gericht is op het redden door middel van lijnen. Enkele jaren terug is al een start gemaakt met het nieuwe team, maar het project kwam op een lager pitje te staan. In het afgelopen jaar is het team volledig inzetbaar gemaakt.

Het nieuwe team is woensdag aan de pers gepresenteerd. De Terneuzense burgemeester Jan Lonink en Koos den Rooijen (chef executieve ondersteuning Politie Zeeland) gaven het officiële startsein voor het team. Dit gebeurde bij de watertoren aan de Kinderdijk in Axel. In de watertoren gaf het team een ‘hoogtedemonstratie’.

Zie ook:
- Politie Zeeland gaat redden op hoogte (24-05-2007)


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joke Zegers- markenhof (13-1-2011 om 13:03)
Gefeliciteerd met jullie prachtige team ik weet zeker dat jullie hiermee zeer belangrijke redingen zullen doen . Waar zeeland weer groot in kan zijn!!!!
Condor (13-1-2011 om 07:55)
Betalen moeten we toch. Laat het dan ook zoals hier voor iets nuttigs zijn. Een overbodige nwjaarsreceptie die (te) veel geld kost, daar hoor je blijkbaar niemand over?
Dima (13-1-2011 om 03:44)
Bravo voor alle hulpverleners! [email protected] in welk teamverband ook is echt van levensbelang en geniet de hoogste prioriteit dus! In welke verhouding staat nu toch een mensenleven met geld ??Mocht u onverhoopt ooit hulp nodig hebben... op dat moment horen wij u niet praten over geld !!
Jaap (12-1-2011 om 23:09)
@burger: Ik als glazenwasser kom vast te zitten in een hoogwerker op hoogte of ik word onwel..... Kom jij me dan halen dan schaffen we dat team af ok! denk na voor je iets zegt,,,, deze mensen zijn nodig! niet te hopen dat jij in zo'n situatie komt...
Piet (12-1-2011 om 18:12)
Heel goed dat er zoiets is. Maar het is te hopen dat ze niet vaak moeten assisteren. Ik moet er niet aan denken om op zo'n grote hoogte te moeten werken. Laat staan dat er iets gebeurd op die hoogtes. Brrrr.
Burger (12-1-2011 om 16:07)
Weer een team bij wat nauwlijks gebruikt gaat worden zoals zo vele teams bij de brandweer. Maar waar wel betaald voor moet worden door de brave burgers.
Cookie-instellingen beheren