Weerbericht:
Tropisch warm en veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand in Goes

Toegevoegd: 13-01-2011, 01.17 uur - Update: 13-01-2011, 14.44 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Aan het Klein Frankrijk in Goes woedt momenteel een zeer grote uitslaande brand.


De eerste melding van de brand kwam rond 00.15 uur binnen via het automatische brandmeldsysteem van De Betho, de sociale werkvoorziening voor de Bevelandse gemeenten. De brandweer rukte uit met een bluswagen. Binnen korte tijd kwamen bij de alarmcentrale echter diverse meldingen binnen dat er daadwerkelijk brand zou zijn en dat er vlammen werden waargenomen. Binnen vijf minuten werd daarom opgeschaald naar grote brand.

Rond kwart voor één werd het sein zeer grote brand gegeven. De brandweer spreekt van een GRIP 1 situatie. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland woedt de brand in een bedrijfsverzamelgebouw. Het pand is inmiddels grotendeels uitgebrand. Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig en is er geen sprake van gewonden.

Brandweerwagens uit Arnemuiden, Borssele, Goes, 's-Heer Arendskerke, Middelburg, Vlissingen en Wolphaartsdijk zijn ingezet bij de brand. De brandweer van Krabbendijke zorgt voor logistieke ondersteuning. De bluswerkzaamheden zullen nog geruime tijd in beslag nemen. Daarom is de brandweer van Kapelle naar de brandweerkazerne aan de Oranjeweg in Goes gestuurd om zo sneller hulp te kunnen bieden bij eventuele andere calamiteiten in en om de stad.

WVD
De brandweer heeft ook de zogeheten Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD) opgeroepen. De belangrijkste taak van deze teams is het nemen van metingen om uitsluitsel te krijgen over het wel of niet aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen in de lucht. Dergelijke ploegen zijn zeer recentelijk ook massaal actief geweest bij de brand in Moerdijk. Of er ook bij de brand in Goes schadelijke stoffen vrijkomen buitenom degene die gebruikelijk zijn bij een brand, is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder zijn er geen stoffen in gevaarlijke concentraties gemeten.

Inmiddels (02.15 uur) is duidelijk dat het pand van de Betho, dat een oppervlakte heeft van 2500 vierkante meter, als verloren moet worden beschouwd. De brand is volgens de woordvoerder onder controle, maar nog niet officieel meester. Bij het bedrijf werken 230 mensen. De Betho levert onder meer industriële-, hoveniers- en schoonmaakdiensten. Ook heeft het bedrijf een detacheringsafdeling.

Meer foto's volgen nog.

Zie ook:
- Rooklucht Goes ongevaarlijk (13-01-2011)
- Informatienummers grote brand Goes (13-01-2011)

Volg ook onze berichtgeving op Twitter


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adriaan (13-1-2011 om 16:13)
Wat erg zeg! Ik heb zes jaar op die school er tegenover rondgelopen, dus ik ben er ook een aantal keer geweest met een brandoefening... Ik hoop dat er wat geregeld kan worden voor al die mensen die nu thuis zitten... In ieder geval veel sterkte!
LeerlingeCalvijn (13-1-2011 om 15:48)
@VdVonck: Je weet altijd wel op iedereen commentaar te geven e. Je doet zelf nooit wat fout zeker. Volgens mij zit je op deze site gewoon te zoeken naar een bericht waar je negatief op kan reageren. Een dag vrij is altijd lekker, dat weet u ook. Mensen die bij de Betho werken: heel veel sterkte...
Max (13-1-2011 om 15:33)
Wat erg :( mensen met veel inzet en motivatie zijn hun werk kwijt terwijl dit hun 2e leven is, wat is het soms oneerlijk verdeelt, wietkwekers kunnen meestal ongestoord doorgaan, en mensen die hun geld op een eerlijke manier willen verdienen raken het hierdoor kwijt
Calvijner (13-1-2011 om 15:26)
@ VdVonck: Er zijn genoeg reacties van CCers met termen als 'veel sterkte' enz. Natuurlijk ook andere als 'lekker vrij'. Toch moet u wel bedenken, wij als Calvijners zijn gewoon blij met een dagje vrij, ook al is het nog zo erg!!
Leerlingcalvijn (13-1-2011 om 15:22)
Heeel veel sterkte toegewenst aan de mensen die bij de betho werken. Hopelijk worden ze goed opgevangen en kunnen ze snel weer naar het werk! Veel sterkte!
CCer (13-1-2011 om 15:01)
Zeer triest wat er allemaal is gebeurd. Wat gingen deze mensen graag naar hun werk toe! Echt erg dat ze nu thuis zitten. Medewerkers zoals brandweer hebben echt hun best gedaan. Sterkte iedereen. En ik hoop dat er gauw weer een nieuwe ruimte vrij komt zodat de Betho' ers weer aan het werk kunnen.
Cookie-instellingen beheren