Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zeer grote brand in Goes

Toegevoegd: 13-01-2011, 01.17 uur - Update: 13-01-2011, 14.44 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Aan het Klein Frankrijk in Goes woedt momenteel een zeer grote uitslaande brand.


De eerste melding van de brand kwam rond 00.15 uur binnen via het automatische brandmeldsysteem van De Betho, de sociale werkvoorziening voor de Bevelandse gemeenten. De brandweer rukte uit met een bluswagen. Binnen korte tijd kwamen bij de alarmcentrale echter diverse meldingen binnen dat er daadwerkelijk brand zou zijn en dat er vlammen werden waargenomen. Binnen vijf minuten werd daarom opgeschaald naar grote brand.

Rond kwart voor één werd het sein zeer grote brand gegeven. De brandweer spreekt van een GRIP 1 situatie. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland woedt de brand in een bedrijfsverzamelgebouw. Het pand is inmiddels grotendeels uitgebrand. Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig en is er geen sprake van gewonden.

Brandweerwagens uit Arnemuiden, Borssele, Goes, 's-Heer Arendskerke, Middelburg, Vlissingen en Wolphaartsdijk zijn ingezet bij de brand. De brandweer van Krabbendijke zorgt voor logistieke ondersteuning. De bluswerkzaamheden zullen nog geruime tijd in beslag nemen. Daarom is de brandweer van Kapelle naar de brandweerkazerne aan de Oranjeweg in Goes gestuurd om zo sneller hulp te kunnen bieden bij eventuele andere calamiteiten in en om de stad.

WVD
De brandweer heeft ook de zogeheten Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD) opgeroepen. De belangrijkste taak van deze teams is het nemen van metingen om uitsluitsel te krijgen over het wel of niet aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen in de lucht. Dergelijke ploegen zijn zeer recentelijk ook massaal actief geweest bij de brand in Moerdijk. Of er ook bij de brand in Goes schadelijke stoffen vrijkomen buitenom degene die gebruikelijk zijn bij een brand, is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder zijn er geen stoffen in gevaarlijke concentraties gemeten.

Inmiddels (02.15 uur) is duidelijk dat het pand van de Betho, dat een oppervlakte heeft van 2500 vierkante meter, als verloren moet worden beschouwd. De brand is volgens de woordvoerder onder controle, maar nog niet officieel meester. Bij het bedrijf werken 230 mensen. De Betho levert onder meer industriële-, hoveniers- en schoonmaakdiensten. Ook heeft het bedrijf een detacheringsafdeling.

Meer foto's volgen nog.

Zie ook:
- Rooklucht Goes ongevaarlijk (13-01-2011)
- Informatienummers grote brand Goes (13-01-2011)

Volg ook onze berichtgeving op Twitter


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renze van Zanen (15-1-2011 om 12:07)
Sterkte aan de medewerkers waarvan ook een aantal oud ADZ-medewerkers.
dethon terneuzen (15-1-2011 om 09:28)
Veel sterkte voor julie wij hopen dat julie vlug weer aan de slag kunnen
Calvijntje (14-1-2011 om 18:52)
Wat erg!! vanmorgen zag ik pas hoe erg het was.. het was vreselijk!! iedereen veel sterkte toegewenst... (jmmr dat er zoveel op 'lkkr vrij' wordt gereageerd. Het IS toch gwoon lkkr?? hoe erg ook?? en ongeveer iedereen zei ook dat het erg was...)
Peter (14-1-2011 om 18:29)
Natuurlijk is een vrije dag fijn voor jullie. Ik vind alleen dat het nogal ongepast is om zoiets hier te zetten. We gunnen iedereen een vrije dag maar niet op deze manier. Ze beseffen niet wat voor impact dit heeft op de werknemers. p.s. We zijn geen Betho's we zijn mensen die bij de Betho werken.
Andy (14-1-2011 om 17:06)
Tis echt egt teurig om te zien maar het is nou eenmaal gebeurt. Nou HEEL VEEL STERKTE daar ALLEMAAL!! Gr, Andy (mede collega De Zuidhoek)
Elsje (14-1-2011 om 16:38)
Erg wat er is gebeurt! Ik denk dat die mensen veel te verwerken hebben!! hartelijke groeten ; fam.i
Cookie-instellingen beheren