Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Brand Betho Goes onder controle

Toegevoegd: 13-01-2011, 14.19 uur
De zeer grote brand in Goes is inmiddels meester
De zeer grote brand in Goes is inmiddels meester
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
GOES - De zeer grote brand die vannacht uitbrak in Goes is inmiddels meester. Bij de brand is een kleine hoeveelheid witte asbest vrijgekomen.


De brand bij De Betho aan het Klein Frankrijk begon rond middernacht. Sindsdien zijn honderd tot tweehonderd hulpverleners ingezet bij de bestrijding ervan. Rond 13.00 uur was kon het sein brand meester worden gehouden. De Veiligheidsregio Zeeland verwacht dat het nablussen nog enkele uren in beslag zal nemen. De verwachting is dat de brand vanavond is gedoofd.

Uit het bouwarchief blijkt dat er asbest is verwerkt in het gebouw, maar niet in grote mate. Het betreft hechtgebonden witte asbest (chrysotiel), de minst schadelijke vorm. De in het gebouw verwerkte asbest is voor het grootste gedeelte niet aangetast. De hechtgebonden witte asbest zat in de kozijnbeplating. Hiervan is maar een zeer gering deel daadwerkelijk aangetast.

De natte weersomstandigheden hebben een gunstige invloed op de kleine hoeveelheid asbest die is vrijgekomen. Op basis van op dit moment uitgevoerd onderzoek zijn geen risico’s voor de omgeving te verwachten.

Metingen

De metingen die continue zijn verricht worden nu afgerond. Er zijn nog steeds geen stoffen in gevaarlijke concentraties aangetroffen door de brandweer. Wel kan het zijn dat er deeltjes van het isolatiemateriaal van het dak zijn vrijgekomen en in de omgeving terecht zijn gekomen. Dit materiaal is niet gevaarlijk en wordt vandaag opgeruimd door de gemeente.

Vandaag geldt er nog een verkeersafzetting op het terrein. Ook het publiek wordt nog deels op afstand gehouden door de politie. Verwacht wordt dat dit morgen opgeheven is en dat het verkeer op het industrieterrein Klein Frankrijk weer zijn normale beloop neemt. Rondom het uitgebrande complex zullen hekken worden neergezet.

Informatienummer
Het informatienummer van de gemeente Goes voor vragen over de brand is nog steeds bereikbaar op: 0113-249616. Vanaf vrijdag 14 januari is het algemene telefoonnummer 0113-249600 van de gemeente Goes beschikbaar voor alle vragen.

Zie ook:
- Informatienummers grote brand (13-01-2011)
- Rooklucht Goes ongevaarlijk (13-01-2011)
- Zeer grote brand in Goes (13-01-2011)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (13-1-2011 om 22:24)
Helemaal mee eens Gerrit! Onbegrijpelijk! Heb vanavond 2 verstandelijk gehandicapte jongens gesproken die beide werkzaam waren op de werkplaats. Verschrikkelijk vinden ze het! Allebij heel emotioneel over het feit dat ze niet meer naar hun werk kunnen en alles weg is. Gaat me echt aan het hart dit
Koos (13-1-2011 om 21:41)
Sterkte voor alle betroffenen! @Gerrit: Misschien moet je ook de reacties bij het andere artikel lezen. Daar staan genoeg meelevende reacties in van leerlingen. En aan de andere kant is het ook wel begrijpen dat je blij bent als je een dag vrij hebt. Maar dat zegt niet dat ze het niet erg vinden.
Bemoeial (13-1-2011 om 21:33)
Hoezo mogen leerlingen niet reageren met 'lekker een dagje vrij'? Is toch zo? Hoezo zouden ze dat daar niet leren? Hoezo zo negatief?
Anoniem (13-1-2011 om 21:02)
@ Gerrit - Dat slaat ook echt helemaal nergens op! Het is toch logisch dat ze dat denken?! Zou ik ook doen als ik hun was! Wel heel veel sterkte voor de mensen van de Betho... Het is erg triest dat dit moest gebeuren. Als het overdag was gebeurt met de mensen erin was het wel nóg erger geweest!
Hadassa schuurman (13-1-2011 om 20:58)
Ik vind het heel erg voor de mensen van de betho hopelijk vinden zesnel iets anders vriendelike groetjes voor de betho en veel sterkte hopelijk word er vlug iets andes gevonden voor jullie
Visje (13-1-2011 om 20:44)
@gerrit. AUB zeg doe niet zo gek jij bent zeker niet jong geweest? Toen genoot je toch ook als je onverwacht een dagje vrij had. Dat ik bij deze kinderen niet anders hoor!
Cookie-instellingen beheren