Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Oud-politieman voor rechter

Toegevoegd: 13-01-2011, 18.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een oud-politieman heeft vanmiddag een celstraf van veertien maanden waarvan acht voorwaardelijk tegen zich horen eisen.

De inmiddels ex-politieagent, die heeft erkend, wordt ervan verdacht vanaf begin 2010 bijna een half jaar zijn toen twaalfjarige stiefdochter seksueel misbruikt te hebben.


De veertigjarige man uit de gemeente Borsele stond donderdag voor de rechtbank in Middelburg. Naast de (voorwaardelijke) celstraf wil de officier van justitie ook dat de man wordt behandeld en dat hij en straat/contactverbod met zijn slachtoffer krijgt opgelegd.

Uitspraak op 27 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees blink (27-1-2011 om 21:04)
14 maanden waar van 8 voorwaardelijk ? dit is gewoon ziek ! iemand die fraude pleegd moet gelijk 2 jaar naar de cel en als je je stiefdochter tegen der zin sex mee hebt dan is het allemaal niet zo erg blijkaar! dit is niet te geloven ! geen woorden voor
Mar (16-1-2011 om 13:25)
@Anoniem: Stel dat deze agent nog in functie zou zijn; dan is hij toch niet integer meer, ook al was het misbruik in de privesfeer? DAT is het punt dat gemaakt word; NIET het hele politiecorps afbranden.En Christian: idd., loop je hier mee rond...ZOEK HULP...voor je iets onherstelbaars doet!
Anoniem (16-1-2011 om 09:26)
Een politieagent moet zeker beter weten. Ik vind ook dat misbruikers zwaar gestraft moeten worden. Alleen dit speelde in zijn prive leven,het maakt niet uit wat voor beroep hij had. Misbruik komt in alle lagen van de bevolking voor. Je kan toch niet een hele beroepsgroep afbranden om een man?????
Christian (16-1-2011 om 04:54)
Er zit nog een wereld van verschil in denken en doen, er zijn miljoenen mensen die het denken, en velen die het doen. Als je ooit zo een gedachte heb, zoek hulp, je kan geholpen worden! ZOEK HULP! Als je het doet... te laat man, te laat.. voor eeuwig..
Kerkhove (15-1-2011 om 11:16)
Anoniem. het beroep doet er I.D.D. toe de heren agenten hebben een eed afgelegd, een kind moet tegen een agent kunnen zeggen dat het zijn ouders kwijt is dat kan ook al niet meer en een stratenmaker kost mij zwart 15 de meter en die hardwerkende agenten kloppen mij alles uit mijn zak de kilometer.
Mar (15-1-2011 om 10:07)
@Bor: Nou Bor, dat vind ik eigenlijk best een ludiek idee!En leuk om te lezen dat er mensen zijn die nadenken over een meer structurele aanpak van dit soort problemen.
Cookie-instellingen beheren