Weerbericht:
Meest droog en enkele opklaringen. Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongen (12) verdronken in zwembad

Toegevoegd: 20-01-2011, 17.37 uur - Update: 21-01-2011, 11.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - In zwembad Scheldorado in Terneuzen is vanmiddag lange tijd een 12-jarige jongen gereanimeerd. Vanavond is het slachtoffer in het ziekenhuis overleden. Dit heeft de politie vanavond bekend gemaakt.

De eerste melding kwam rond 16.50 uur binnen. Volgens de politie is de jongen onwel geworden in het water. Hij is direct uit het water gehaald nadat werd geconstateerd dat er iets mis was. Er is meteen gestart met het verlenen van eerste hulp en het geven van reanimatie.


Drie ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam alsmede enkele politie-eenheden kwamen ter plekke om te helpen. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De jongen is daar vanavond overleden, zo meldt de politie.

Toezicht
In het najaar van 2009 kwam het Terneuzense zwembad slecht uit een test  van het ANWB-magazine Kampioen. Het team van het magazine nam destijds drie Zeeuwse zwemparadijzen onder de loep. Volgens het blad was de situatie in Terneuzen het ernstigst. Het zwembad kreeg voor de veiligheid een 3. Volgens de ANWB hield er bij aanvang van de controle niemand toezicht op de baden, zelfs niet tijdens het golven.

Later werd er wel meer toezicht gehouden, maar kon de toezichthouder niet het gehele bad overzien. Het zwembad gaf na de ANWB-test aan het niet eens te zijn met de bevindingen, maar het rapport wel mee te nemen om te zorgen voor kwaliteitsverbetering. Voor zover bekend beschikt het Terneuzense bad niet over een drenkelingendetectiesysteem.

Volgens de hulpdiensten is er bij het incident donderdagmiddag goed gehandeld. Reacties van bezoekers bevestigen die zienswijze.

Zie ook:
'Veiligheid zwembaden erg slecht' (16-09-2009)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Liam (7-7-2011 om 10:14)
Martijn we missen je nog steeds echt waar de rest van het schooljaar was erg stil zonder jou
Engeltje (23-1-2011 om 20:56)
Langs deze weg wil ik de ouders broertje en zusje veel sterkte toewensen met het verlies van hun zoon en broertje mathijs. Veel sterkte toe gewenst voor de dagen die nog komen gaan, En voor het team van schelderado ook zij wens ik veel sterkte toe ook de hulp verleners veel sterkte
Marja (22-1-2011 om 18:43)
Ik wens de ouders en familie vrienden van dit jochie heel veel sterkte met dit vreselijke verlies dit is niet niks en wat dom om te vragen waarom drie ambulances dit is een a oproep( reanimatie) en dit is nodig om meerdere deskundigen in te zetten om het leven van een mens t e kunnen redden
VdVonck (22-1-2011 om 18:12)
@ S.v. Niet iedere ambulance heeft dezelfde uitrusting vandaar dat je er soms meerdere ziet voor één slachtoffer.. Ik wens de nabestaanden en omstanders veel sterkte.. Verschrikkelijk om zoiets mee te moeten maken. Ben ook ontroerd door de berichten van zijn vrienden
Liam (22-1-2011 om 17:31)
Heey martijn we vergeten je nooit rust zacht mijn vriend
Matthijs (22-1-2011 om 15:33)
Martijn ik heb je uit het water gehaald samen met klasgenoten maar helaas heb je het niet gered.ik mis je heel erg.ik wens je fam. veel sterkte . rust in vrede matthijs
Cookie-instellingen beheren