Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip vaart op strekdam

Toegevoegd: 25-01-2011, 15.10 uur
Door: Roland de Jong
HANSWEERT - Nabij Hansweert is vanochtend een groot schip vastgelopen. Het schip kan vermoedelijk pas vanavond worden losgetrokken.

De stranding vond rond zeven uur vanochtend plaats op een strekdam nabij de oude haven. Al snel werd duidelijk dat het vlottrekken nog uren op zich zou laten wachten. Vanavond met hoog water, tussen zes en zeven uur, wordt geprobeerd het schip weer de Westerschelde op te krijgen.


De 110 meter lange tanker Neptunes heeft geen lading aan boord. Er is dus geen sprake van een gevaarlijke situatie. Vanmiddag lag het schip volledig droog. Rijkswaterstaat, slepers en de hulpdiensten houden de situatie wel goed in de gaten. Zo cirkelde vanmiddag een politiehelikopter rondom het schip en liggen enkele boten van Rijkswaterstaat en sleepbedrijven in de buurt.

Gisteren liep bij Terneuzen ook al een schip vast. Vanochtend vroeg kon deze tanker worden losgetrokken.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (26-1-2011 om 16:24)
Hopenlijk is ie niet van de kerk.toen ik nog voer,zat er een op een strekdam bij Nijmegen,hij wou er niet af getrokken,hij zei toen ik ben met Gods hulp er op gekomen en zal er ook wel weer af komen,hij lag er 4 jaar op eer het water weer zo hoog kwam
Joost (schipper) (26-1-2011 om 13:45)
De Westerschelde is een zeer gevaarlijk gebied. Vooral aan de kanten van Hansweert en bij bath. Het heet niet voor niets "het nauw van Bath" Hier zit een zeer sterke stroming, en heel veel zandbanken. één verkeerde richting en je komt niet meer door de stroming!
Rien (26-1-2011 om 08:51)
Deze schipper is aardig de weg kwijt geweest of was hij onderweg naar de scheepswerf aldaar? Voor het schip hoeft niemand zich zorgen te maken ik heb hem in 1987 van de werf gehaald in harlingen dus nederlandse kwaliteit geen zorgen is een zeer sterk gebouwd schip. Groetjes rien
Encurant (26-1-2011 om 07:05)
Is het schip al los getrokken of niet???
Zeeuw (25-1-2011 om 18:40)
Wat heeft dat schip daar te zoek het is daar een een ondiep stukje en daar hoeven toch geen boten te komen vreemd verhaal
Zeeuw (25-1-2011 om 17:16)
Ik heb geen verstand van varen maar ik vind dit er wel oer lomp eruit zien. Dat van gisteren kan ik me nog iets meer bij voorstellen!
Cookie-instellingen beheren