Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Controles met Belastingdienst

Toegevoegd: 28-01-2011, 16.19 uur
De politie controleerde in Vrouwenpolder en Vlissingen.
De politie controleerde in Vrouwenpolder en Vlissingen.
© Foto: Daniël Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft donderdag op Walcheren samen met de Belastingdienst twee grote verkeerscontroles gehouden.

De controle maakt onderdeel uit van de reeks controles die al eerder zijn gestart en ook in 2011 nog doorlopen. Donderdag werd gecontroleerd op de Veersegatdam (N57) bij Vrouwenpolder. Daar werden 38 voertuigen gecontroleerd. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven.


Het ging twee keer om een weggebruiker waarvbij de kentekenplaat aan de achterzijde onvoldoende zichtbaar was. Eén iemand had een te lang uitstekende lading, een ander had te donkere ruiten en in één geval was de breekreminrichting onjuist aangebracht. Verder droegen twee mensen geen gordel en kon iemand geen identiteitsbewijs tonen.

Ook op de Sloeweg bij Vlissingen werd gecontroleerd. Verkeer werd naar de Olympiaweg geleid. In Vlissingen werden 54 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 13 bekeuringen op. De meeste boetes, vier in totaall, gingen naar mensen die geen gordel droegen. Verder waren er drie boetes voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, reed iemand onverzekerd rond en had er iemand een lekke uitlaat. Verder hadden drie voertuigen te donkere ruiten en produceerde een motorfiets te veel geluid.

Door de Belastingdienst Zuid-West werden in de loop van de dag 4 'beslagen' gelegd, met een totale waarde van ruim 18.000 euro. In één geval werd er afgerekend. In één geval mocht er na de beslaglegging met de auto worden doorgereden en in totaal twee voertuigen werden na de beslaglegging afgevoerd naar een depot.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lion (29-1-2011 om 07:34)
Ik vind het te gek voor woorden,dat er achterstallige betalingen van iemand,op deze manier moet worden gevordert. Staan ze de leukerd uit te hangen van onze belastingcenten. Je kan mij niet wijsmaken,dat ze niet iemand thuis kunnen pakken,en eventueel voertuig in beslag nemen als je moet dokku
Hans (28-1-2011 om 18:58)
Tja die kentekenplaat was volgens de betreffende agent te vies. Kan je alles tegen zeggen maar oom agent wil gewoon gelijk hebben. Kortom, ze waren gewoon bezig bonnen quotum te halen. Blijft een naar volkje die agenten, en dat wil dan nog respect hebben?
Patrick (28-1-2011 om 18:06)
Nou nou de helden, bija altijd de werkende mens die net van zijn werk afkomt....... en de echte boeven staan nog hier op de hoek van de straat of halen je huis leeg omdat de politie niet oplet
Kees (28-1-2011 om 17:08)
Goed bezig!!
Burger (28-1-2011 om 16:48)
Nou, het is weer een stukje veiliger op straat (kuch).
Cookie-instellingen beheren