Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Controles met Belastingdienst

Toegevoegd: 28-01-2011, 16.19 uur
De politie controleerde in Vrouwenpolder en Vlissingen.
De politie controleerde in Vrouwenpolder en Vlissingen.
© Foto: DaniĆ«l Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft donderdag op Walcheren samen met de Belastingdienst twee grote verkeerscontroles gehouden.

De controle maakt onderdeel uit van de reeks controles die al eerder zijn gestart en ook in 2011 nog doorlopen. Donderdag werd gecontroleerd op de Veersegatdam (N57) bij Vrouwenpolder. Daar werden 38 voertuigen gecontroleerd. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven.


Het ging twee keer om een weggebruiker waarvbij de kentekenplaat aan de achterzijde onvoldoende zichtbaar was. Eén iemand had een te lang uitstekende lading, een ander had te donkere ruiten en in één geval was de breekreminrichting onjuist aangebracht. Verder droegen twee mensen geen gordel en kon iemand geen identiteitsbewijs tonen.

Ook op de Sloeweg bij Vlissingen werd gecontroleerd. Verkeer werd naar de Olympiaweg geleid. In Vlissingen werden 54 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 13 bekeuringen op. De meeste boetes, vier in totaall, gingen naar mensen die geen gordel droegen. Verder waren er drie boetes voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, reed iemand onverzekerd rond en had er iemand een lekke uitlaat. Verder hadden drie voertuigen te donkere ruiten en produceerde een motorfiets te veel geluid.

Door de Belastingdienst Zuid-West werden in de loop van de dag 4 'beslagen' gelegd, met een totale waarde van ruim 18.000 euro. In één geval werd er afgerekend. In één geval mocht er na de beslaglegging met de auto worden doorgereden en in totaal twee voertuigen werden na de beslaglegging afgevoerd naar een depot.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan belasting man (30-1-2011 om 00:54)
Nou lion, dat maak ik je wel wijs dan, het is nu eenmaal zo, dat langs de deur gaan niet altijd werkt, mensen zijn niet thuis, of doen simpelweg niet open, duidelijk genoeg? of wil je het in stripversie? Goedbezig, meer doen deze acties
Jeroen (29-1-2011 om 13:43)
Opgeblazen gedoe allemaal van de Politie en Btw. dienst. Maar het zal wel nodig zijn. Ik vind het machtsvertoon, kijk ons eens staan met onze gestreken uniformen en zonnebrilletjes op hun hoofd.
WRX (29-1-2011 om 12:42)
Zoo dat geeft weer een veilig gevoel dat ze die criminelen een boete hebben gegeven. Laat die inbrekers, tasjesrovers en overvallers maar doen, want die kunnen zo boos kijken! Eigenlijk snap je niet dat er geen begrip is voor de politie!!!
Doe mij maar rechts (29-1-2011 om 11:52)
De linkse struikrovers hadden weer wat centjes nodig om hun lifestyle te bekostigen = weinig werken, lang leve de lol en vroeg met pensioen. En vooral geen risico lopen met echte criminelen die wel eens terug kunnen blaffen,
Jelle (29-1-2011 om 11:39)
Id goed bezig.Alsje je niet aan de regels houdt moet je zelf voor de consequenties opdraaien, das het risico
Mar (29-1-2011 om 09:46)
Ik vind zo'n combicontrole helemaal niet verkeerd hoor; dat is 2 vliegen in een klap slaan; dat is goedkoper dan alles afzonderlijk te doen. Wat betreft de kentekenplaat van Hans; lullig. Ze hadden een waarschuwing kunnen geven...doekje erover en klaar, toch?
Cookie-instellingen beheren