Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Brandjes bij sloophandel

Toegevoegd: 30-01-2011, 17.51 uur
Bij het sloopbedrijf hebben al meerdere brandjes gewoed.
Bij het sloopbedrijf hebben al meerdere brandjes gewoed.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - De brandweer van Terneuzen is zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag tot twee keer toe uitgerukt voor een brandmelding bij een bedrijf aan de Oudelandseweg in Terneuzen.

Bij allebei de meldingen was er sprake van een afvalbrand bij sloophandel Driewegen. De eerste brand kon nog geblust worden door de eigenaar zelf maar bij de tweede brand sloegen de vlammen enkele meters hoog de lucht in. Al sinds eind 2007 wordt de omgeving en voornamelijk het terrein van de sloophandel geteisterd door branden. Vele bouwmaterialen en onder andere een chalet zijn eerder al in vlammen opgegaan.


De politie heeft in september 2009 laten weten een onderzoek te starten naar de steeds terugkerende branden bij de sloophandel, of hier ooit een resultaat uit voortgekomen is is niet bekend. De eigenaar van de sloophandel heeft in diezelfde periode nog extra voorzorgsmaatregelen genomen om zijn terrein nog beter te beschermen.

Over de oorzaak van de brand en een indicatie van de opgelopen schade bij de branden van vanavond is niets bekend.

Zie ook:
- Auto gaat in vlammen op in Terneuzen (24-02-2008)
- Opnieuw brand Oudelandseweg Terneuzen (28-02-2008)
- Uitslaande brand Oudelandseweg Terneuzen (14-12-2008)
- Forse brand op bedrijventerrein (26-07-2009)
- Hoge vlammen bij brand in Terneuzen (30-08-2009)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (31-1-2011 om 08:40)
Laat de politie in samenwerking met de verzekeringsmaatschappijen tijdelijk extra (video)bewaking inzetten. Zet 4 camera's onopvallend neer die b.v. aan de hand van beweging of iedere halve minuut een opname maakt... Dit kost met name (de verzekering van) de eigenaar een stuk meer...
Gerrit (30-1-2011 om 21:42)
Dieptriest en droevig. Het is te gek voor woorden dat dit soort incidenten steeds vaker voorkomt. Het sloopbedrijf blijft met de schade zitten, plus de angst dat het weer gebeurt, met misschien nog veel meer schade. En wie betalen de nota van de brandweer en de politie? U en ik!
Kees (30-1-2011 om 19:14)
Broodnijd ? Tegen een hardwerkend persoon ? Gelukkig is het sloopafval als ik het zo lees. Voor de eigenaar: gewoon doorgaan maar blijf op je hoede. Succes en sterkte!
Cookie-instellingen beheren