Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Stropers zaten in wapenhandel

Toegevoegd: 02-02-2011, 15.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag drie mannen opgpekat op verdenking van wildstroperij, de illegale handel in wild en wapenhandel. In verband met de zaak is ook in Zeeland een doorzoeking gedaan.

Volgens de politieregio Zuid-Holland-Zuid zijn de verdachten een twee mannen uit Nieuw-Lekkerland en een man uit Oud-Alblas. Op tien locaties in de Alblasserwaard en op één locatie in onze provincie werden doorzoekingen gedaan waarbij meerdere vuurwapens, munitie en geschoten wild werd aangetroffen. Daarnaast zijn twee auto's inbeslaggenomen.

In oktober 2010 startte het Interregionaal Milieuteam Zuid-West van de politie Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid een onderzoek naar een groep personen die zich in wisselende samenstelling op grote schaal bezighield met wildstroperij in natuurgebieden in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Utrecht. De mannen schoten onder andere fazanten, reeën, ganzen en hazen en verkochten deze op bestelling aan particulieren. Gedurende het onderzoek bleek dat de groep zich ook bezighield met de handel in wapens.

De twee aangehouden verdachten uit Nieuw-Lekkerland zijn al eerder veroordeeld voor het illegaal doden van beschermde dieren. Twee van de drie verdachten worden vrijdag voorgeleid. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco Selen (3-2-2011 om 14:10)
Tsjaaa, Ze zeggen dat het ook mensen zijn. Maar 'op bestelling' betekend volgens mij, dat er nóg lagere mensen bestaan dan de stropers zélf !
Arie (3-2-2011 om 09:35)
Stelletje cowboys, hoe oud zijn jullie nou?! Kunnen de afnemers ook achterhaald en vervolgd worden? Dat zou mooi zijn!
Cookie-instellingen beheren