Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Rechtzaak poging moord Renesse

Toegevoegd: 03-02-2011, 22.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag het voorarrest van een 29-jarige neurochirurg uit het Duitse Essen geschorst. Sinds eind augustus zit de man al vast.

De chirurg wordt ervan verdacht in de voege uren van 26 augustus in Renesse een 17-jarige meisje te hebben aangerand en vervolgens zou hij twee keer geprobeerd hebben haar te vermoorden. De eerste keer door haar proberen te wurgen, de tweede keer door haar in en sloot te dumpen.

Twee meisjes zagen een man met een lichaam slepen en schakelden de politie in. Toen de politie naar de opgegeven plek reed, sprong er plotseling een man uit de bosjes die nogal paniekerig deed en om hulp vroeg omdat er een meisje bewusteloos in de sloot lag.

Kort daarna werd de man in plaats van getuige/hulpverlener aangemerkt als verdachte. De raadsvrouwe van de man, B. Ficq,, liet donderdag geen spaan heel van het technisch onderzoek dat onder verantwoording van het Openbaar Ministerie was verricht. In haar visie was het onderzoek onvolledig, ondeugdelijk en waren er onherstelbare fouten gemaakt.

Bovendien waren er heel wat zaken geweest die niet waren onderzocht, waar dat juist wél had gemoeten. Zo was de plaats waar het meisje was gevonden niet direct als plaats delict aangemerkt, was er geen sporenonderzoek verricht en had de politie niet direct haar cliënt als verdachte aangemerkt.

Was dat wel gebeurd, dan zou zijn kleding zijn onderzocht, zou hij zijn onderzocht op krabsporen omdat het meisje had verklaard met haar aanvaller te hebben gevochten en zou er mogelijk ook nog eens DNA zijn afgenomen. Volgens het OM is er genoeg bewijs dat N. schuldig is. Temeer ook omdat N. geen alternatief scenario kan bieden van wat er die nacht gebeurd zou zijn.

De zaak wordt op donderdag 12 en vrijdag 13 maart inhoudelijk behandeld. Voor die tijd moeten er nog twaalf getuigen worden gehoord.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Paula (4-2-2011 om 09:24)
Weer zit de politie FOUT Het meisje was toch duidelijk over het gebeuren, maar onderzoek ???? Nu nog 12 getuigen die gehoord moeten worden 5 maanden nadien, en straks niet betrouwbaar gevonden zijn, omdat ze ipv links rechts zeiden. En nu verder met het meisje? ik wens haar heel veel sterkte
Francois (4-2-2011 om 01:27)
Ait, dit is dik zonde. Bij twijfel altijd een PD maken. Hopelijk word die gestraft. Heeft men geen jeugd / zedenpolitie bij korps Zeeland? Ook daar kun je veel advies bij inwinnen, ook op het moment dat je op straat bent. Sterkte aan het meisje en ook aan de dienders die vast flink balen..