Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oostkapelle houdt ambulance

Toegevoegd: 07-02-2011, 18.12 uur
Door: Roland de Jong
OOSTKAPELLE - De provincie Zeeland houdt de beschikking over een extra ambulance in Oostkapelle. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft dat vandaag aan de provincie laten weten.

Door het besluit is de financiële dekking van de extra ambulance gegarandeerd: dat komt neer op ruim een half miljoen euro per jaar. De reden tot het besluit ligt volgens de minister in "de specifieke situatie ter plaatse zoals de geografie, de bevolkingsdichtheid en de spreiding van de ziekenhuislocaties vind ik het ongewenst als deze ambulance zou verdwijnen."


Twee jaar geleden werd, met een eenmalige subsidie van de Provincie Zeeland en het Ministerie, een extra ambulance gestationeerd op de Kop van Walcheren. De reden daarvoor was dat patiënten op de Kop van Walcheren niet op tijd in het ziekenhuis konden zijn.

Gedeputeerde Van Heukelom reageert opgelucht: "Gelukkig, daar heeft de Provincie de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Ik ben blij dat de minister de bijzondere situatie in Zeeland erkent. Een verbetering van de acute zorg in Zeeland."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (8-2-2011 om 17:01)
Eeej..Ad....10 schrijffouten in 1 regel????? Doe eens wat aan je taal man!
MotorMario (8-2-2011 om 10:13)
Het gesteggel over ambulances is al bijna tien jaar aan de gang. Het lijkt wel of de kosten voor ambulancediensten gelijk zijn aan die voor de JSF. Dat komt ervan als dergelijke beslissingen voorgekookt moeten worden door allerlei schimmige instanties die alleen maar geld kosten en niets toevoegen.
Ad v oorschot (7-2-2011 om 18:51)
De ambulance moet zeker in oostkapelle staan voor nood gevallen toch zeker de zomer maanden met de toerissten dan ken je wel opalles besuingen hji hoor stanbij te staan.
Cookie-instellingen beheren