Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Veroordeling na ongeluk IJzendijke

Toegevoegd: 07-02-2011, 18.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 74-jarige man uit Aardenburg, die op 19 mei 2009 in IJzendijke een fietser aanreed, is maandag daarvoor door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden.

Tegen de man was een boete van 1500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden gevorderd. Op de bewuste dag reed de Aardenburger over de Mauritsweg en zag een hem tegemoetkomende fietser, die nog voor hem langs wilde oversteken over het hoofd.

De fietser werd geschept en hield aan de botsing een gebroken schouder en knieklachten over.

Zie ook:
- Boete en voorwaardelijke rijontzegging (24-01-2011)
- Fietser gewond door aanrijding met auto (19-05-2009)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (7-2-2011 om 21:43)
Gelijk heb je Kees. Recht is krom in dit land. Heb zelf met deze OvJ te maken momenteel...is een beetje onzekere man, vraag is of we deze ex-advocaat wel kunnen gebruiken in Middelburg, maar ik ga tot aan de Hoge Raad al moet het mij mijn laatste cent kosten, bedankt voor je meelevende reactie
Kees (7-2-2011 om 20:42)
En dat alleen maar omdat de bestuurder heeft toegeven dat hij de fietser over het hoofd heeft gezien. Maar het was de fietser die voor de auto langs overstak, omdat hij dacht dat het nog wel kon. Maar blijkbaar rijdt de rechter ook geen auto. Anders had hij het effect van een dikke A-stijl gekend.